Tuesday, March 15, 2022

Uppsats om hemgiftssystem i Indien

Uppsats om hemgiftssystem i Indien



Religiösa diktat 3. Essäartikelfestival och evenemang Indien Uppsats om hemgiftssystem i Indien Staternas tal Brevskrivning. Relaterade ämnen Realism Uppsatser Uppsatser Modernism Uppsatser Första ändring Uppsatser Civil Liberties Uppsatser. Lämna detta fält tomt. Bortsett från dessa är ojämlikhet mellan könen och analfabetism också viktiga bidragsgivare till detta avskyvärda sociala system. Du har angett en felaktig e-postadress! Även nu är det inget fel i att ge hemgift frivilligt och när den är inom räckhåll för brudens föräldrar.





Hitta gratis uppsatser



Den inkluderar historia, orsaker, effekter och lösningar för att stoppa denna sociala ondska. Våra förfäder startade hemgiftssystemet av giltiga skäl; men nuförtiden leder detta till problem i den sociala miljön. I den här uppsatsen om hemgiftssystemet hittar du exakt vad hemgift är, hur det började och varför det måste stoppas. Hemgiftssystemet började redan före britterna i Indien. Konceptet bakom detta var att säkerställa att bruden kommer att vara ekonomiskt stabil efter att ha gift sig. Men när britterna kom, begränsade de kvinnor från att äga någon egendom och kunde inte köpa tillgångar, mark, Uppsats om hemgiftssystem i Indien, eller någon egendom.


Därför ägde män alla gåvor som gavs till bruden av hennes föräldrar. Denna regel förändrade det rena hemgiftssystemet till en enda röra. Föräldrar hatade sina döttrar och vill bara ha söner, och de krävde pengar som hemgift. Att kräva hemgift är ofta ett exempel på samhällets kollektiva girighet. Krav ställs skamlöst och förväntas mötas med tystnad. Hemgiftssystemet är helt och hållet manifestationen av den patriarkala naturen där män anses vara på högre nivå än kvinnor i aspekter av mental och fysisk förmåga. Med bakgrund av en sådan social tillsynsstruktur sägs kvinnor vara andra klassens medborgare, lämpliga att endast ta på sig domesticerade roller. Denna uppfattning associerar att de behandlas som en börda i ekonomiska termer, först av fadern och sedan av mannen.


Religiösa begränsningar som samhället påtvingar äktenskapssederna är en faktor för hemgiftsfrågor. Pojkar i äktenskapsåldern med de önskade kvalifikationerna blir ett pris som uppmuntrar denna onda praxis att fångas av högstbjudande. Förutom en liknande religiös bakgrund, införs vissa begränsningar baserade på social status och kastsystemet. Praxis som klanexogami och kastendogami måste komma ihåg när man arrangerar en match. Föredragna matcher måste tillhöra samma eller högre sociala ställning, olika klan, Uppsats om hemgiftssystem i Indien, eller samma kast. Dessa begränsningar kommer att tömma poolen av gifta män, vilket leder till konsekvenser och kräver hemgift.


När äktenskap ses som den ultimata bedriften för kvinnor, slår onda metoder som hemgift sin rot djupare i den sociala miljön. Hemgift bär en betydande ekonomisk förpliktelse för brudens familj. Som ett resultat av detta har flickor sett en källa till en belastning på familjens ekonomi som leder till belastning, Uppsats om hemgiftssystem i Indien. Denna uppfattning utvecklas till en gigantisk andel, tar fostermord på flickor och form av barnmord. Flickor är ofta marginaliserade i utbildningsregionerna, där pojkar ges mer företräde.


Läs också — Tal om kvinnors egenmakt. I motsats till hoppfulla föräldrar är hemgift inte en engångsbetalning, Uppsats om hemgiftssystem i Indien. Svärföräldrarna är brinnande brudar är knappast en nyhet i Indien. Kontinuerlig psykisk och fysisk tortyr får kvinnor att begå självmord eller gå in i depression. Familjer lånar ofta mycket, bolån leder till en kraftig nedgång i ekonomisk hälsa. Tanken på att betala en hemgift för att gifta en flicka skapar en ökad känsla av ojämlikhet mellan könen, vilket gör att män är överlägsna kvinnor. Flickor får inte gå i skolan medan deras bröder är det Uppsats om hemgiftssystem i Indien tillgång till utbildning. De sägs vara inkompetenta för andra roller än hushållsarbete och avskräcks också från att ta jobb.


Deras åsikter ignoreras, värderas inte och undertrycks. Beteendemässiga och fysiska begränsningar åläggs flickor som är helt naturliga för pojkar. Det nya hemgiftssystemet är Uppsats om hemgiftssystem i Indien problem i en social miljö. Dessutom blir hemgiften en mardröm för kvinnor. Alla följer bara det nya hemgiftssystemet blint. På grund av detta är män alltid överlägsna kvinnor och skapar en negativ och röra runt samhället. Enligt lagen om hemgiftsförbud är det olagligt att ge eller ta hemgift och är ett brott. Om du ser någon som ger eller tar hemgift, kan du klaga på dem. Läs också — Sociala problem i Indien.


Olika lagar stiftas för att förbjuda hemgift och orättvisor mot flickor. Dowry Prohibition Act pressades den 20 maj för att utrota denna onda praxis från en social miljö, Uppsats om hemgiftssystem i Indien. Denna handling Uppsats om hemgiftssystem i Indien inte bara bruket att ta emot hemgift olagligt, utan också straffa att ge densamma. Det inkluderar egendom, värdefull säkerhet som smycken och kontantväxling under äktenskapet. Det räcker aldrig med att införa handlingar och ändra avsnitt för att bekämpa hemgiften. Istället kräver detta hänsynslöst och strikt upprätthållande av dessa lagar. Denna aspekt lämnar fortfarande mycket övrigt att önska. Även om dessa anklagelser tas på allvar av myndigheterna leder bristen på korrekt utredningsprocess ofta till att den anklagade går fri.


Regeringen. måste säkerställa en nolltoleranspolitik för sådana lagöverträdare och säkerställa Uppsats om hemgiftssystem i Indien av lagarna genom systematiska förändringar. Att skapa en social medvetenhet mot hemgift är det första steget mot att utrota denna onda praxis. Kampanjer måste nå de djupaste skikten i samhället och syfta till att sprida kunskap om lagbestämmelser mot hemgiftssystem. Det finns också en nödvändighet att utbilda flickbarnen om denna sociala ondska. Indien, som ett land, behöver en betydande översyn av sina befintliga tänkesätt för att trycka tillbaka mot hemgiftssystemets onda sed. Kvinnor själva måste komma ur tron ​​att de är underlägsna män och måste vara beroende av män för att försörja dem. Hemgiftssystemet är bra när man tar det som en gåva som getts till bruden av hennes föräldrar.


Hoppas du gillade den här informativa uppsatsen om hemgiftssystem. Uppsatsartikel Festival och evenemang Indien USA Tal Brevskrivning. Girighetsfaktor 3. Samhällsstruktur 3. Religiösa diktat 3. Sociala begränsningar 3. Kvinnors sociala status 4 Effekter av hemgiftssystemet 4. Orättvisa mot tjejer 4, Uppsats om hemgiftssystem i Indien. Våld mot kvinnor 4. Ekonomisk börda 4. Ojämlikhet mellan könen 5 Varför ska hemgiftssystemet stoppas? Strikt lag 6. Verkställighet 6. Social medvetenhet 6. Översyn av tankesätt 7 Slutsats. Lämna en kommentar Avbryt svar Kommentar Namn E-post Webbplats Δ.





harvard refererande exempel uppsats



Det är inte så att hemgift är en ny deltagare i vårt samhälle. Det hade sin rot i vårt gamla samhälle också. Den enda skillnaden är att den gången skulle föräldrarna ge gåvor och lite pengar till sina döttrar villigt som en gåva, inte godtyckligt. Men bilden har helt förändrats nu. Nu tvingas flickornas föräldrar att ge pengar och kostsamma föremål vid tidpunkten för döttrarnas äktenskap. Nu kräver familjen av brudgummar direkt pengar och andra föremål utan att tveka. Om flickorna inte tar med hemgift torterar svärföräldrarna dem på olika sätt.


Folk där skickade dem till sina föräldrahem, hotade med att säga att de skulle ge dem skilsmässa. De blir slagen av sina svärföräldrar. Ibland dödas de genom att bränna dem och förgifta dem. Om inte, får flickorna tortyren i en sådan utsträckning att de begår självmord och blir fria från det virtuella helvetet de levde i. Föräldrarna måste låna pengar för att möta kraven från dessa hungriga människor. Ibland säljer de sina hus och andra dyrbara ägodelar för att göra ett anständigt äktenskap med sina döttrar. Följaktligen är föräldrarna alltid rädda för att föda döttrar som alltid är benägna att bli offer för kvinnorelaterade brott som våldtäkter, ofredande och hemgiftsdöd.


Men detta är inte lösningen. Den enda lösningen är att göra tjejerna utbildade och självberoende. De måste ha fullt förtroende. Pojkar måste också komma ut med ett löfte att de kommer att motsätta sig denna eviga ondska och skapa ett nytt samhälle. Här måste flickors svärmödrar och svägerskor också tänka på att de också är döttrar till någon annan och gropen de gräver för andras döttrar kan också bjuda in dem imorgon. Regeringen måste också säkerställa säkerheten för flickorna genom att göra strikta regler. Men vissa kvinnor missbrukar också dessa regler för sitt personliga agg.


Ibland är oskyldiga människor fångade. Det orsakar negativitet och de rätta offren får inte rättvisa. Så detta är varje kropps plikt att bekämpa denna ondska. Numera blir det ett mode eller vanligare, hemgift förväntas och efterfrågas. Det finns många föräldrar som auktionerar ut sin son för äktenskap. Det finns en fast prislapp för individen beroende på deras yrkes- och utbildningsstatus som jag. Födelsen av ett kvinnligt barn anses vara ett dåligt omen i familjen. De tycker att män är överlägsna kvinnor i alla avseenden. Systemet har plågat samhället och det har lett till outplånlig smutskastning på indianernas namn. De fattiga hittar inte lämpliga matcher för flickan i brist på pengar.


Föräldrarna på brudgumsidan ställer otaliga krav som kontanter, prydnadsföremål, möbler, elektroniska föremål, motorcykel, bil etc. Resultatet är att flickorna förblir ogifta och den ogifta flickan blir en huvudvärk för föräldrarna. Även vissa föräldrar som är kapabla, de säljer av sin egendom för att få sina döttrar att gifta sig. I många fall när flickan inte tar med sig tillräckligt med hemgift från sina föräldrar uppstår bråk. Svärmor skickar snuskiga kommentarer på dem. Ibland misshandlas flickorna till döds eller så begår flickan själva självmord efter att ha blivit selade av sina svärföräldrar.


I andra fall är flickorna antingen skilda eller brända levande. När vi hör sådana nyheter rullar tårarna ner för våra kinder och vårt huvud hänger i skam. Tänker bara på hundratals och tusentals sådana tjejer som måste lida utan deras fel. Hemgift tär på samhället. Det sprider sig som cancer. Vi har sett många sådana fall av hemgift i nyhetskanaler där flickan brändes levande av sina svärföräldrar endast för hemgiftens skull. Detta är en stor utmaning för modern ungdom och bara de kan rycka upp denna ondska. Även om regeringen har antagit lagar mot hemgift utan samhällets hjälp kan ingenting göras. Ungdomen bör vara tillräckligt sträng för att inte acceptera hemgiften.


De borde ta ett löfte om att avskaffa det. Endast en krigskampanj kan rycka upp denna sociala ondska. Frågan är hur man utrotar hemgiftspraxisen? Lösningen på denna stora fråga om hemgiftssystem är att skapa medvetenhet och utbilda människor om de negativa effekterna av hemgift. Unga unga pojkar och flickor bör inte utsättas för påtryckningar från föräldrar.

No comments:

Post a Comment