Thursday, March 3, 2022

Hur man skriver stipendieuppsats

Hur man skriver stipendieuppsats



Efter denna erfarenhet tog jag AP Biology och gick ett neurovetenskapsprogram, vilket förstärkte ämnet som mitt framtida kall. Medan jag var i Europa och njöt av min frihet, flyttade min mamma ut och hyrde sitt eget boende. Jag gick tillbaka till skåpen, tog på mig västen och hatten, hur man skriver stipendieuppsats, och tog min plats bakom ett öppet register. Problemet kan vara något globalt, som en miljöfråga, eller något mer lokalt, som brist på kreativa möjligheter i din gymnasieskola. Krok: Koppla antal stjärnor till antal kopplingar i hjärnan och kanske nämna kortikal dysplasi. Här är några ytterligare tips som hjälper dig att bättre kommunicera dina avsikter genom din stipendieuppsats: Hur man startar en stipendieuppsats Första intrycket är viktigt, och ditt inledande stycke kommer att fungera som ditt första intryck hur man skriver stipendieuppsats stipendieorganisationen.





Innehållsförteckning



Se alla blogginlägg under Artiklar. Bildkälla, hur man skriver stipendieuppsats. Att betala för college är en stor oro för många studenter i Amerika idag. Nu försöker unga studenter sitt bästa för att budgetera och spara för att ha råd med en högskoleutbildning och planerar i förväg för hur de ska betala av sina studielån. Lika viktigt som FAFSA är för de flesta studenter, finns det andra alternativ tillgängliga för att hjälpa studenter att betala för sin högskoleutbildning: främst stipendier och stipendier. Det bästa med dessa alternativ? Stipendier kräver antingen bevis på akademisk excellens eller att studenter uppfyller en ekonomisk tröskel, hur man skriver stipendieuppsats, samt slutförande av en ansökan och vanligtvis en stipendieuppsats.


Precis som vissa högskolor och universitet kräver en inträdesuppsats för att ansöka, kräver många stipendier också en uppsats tillsammans med ansökan. Att skriva en uppsats för skolan är en sak, men att skriva en uppsats för att hjälpa dig att betala för college är en annan. Här är några tips som hjälper dig att bättre förbereda dig för din stipendieansökan och uppsats. Stipendier är en form av studiestöd som inte kräver återbetalning, så länge du uppfyller villkoren för priset och använder det enligt anvisningarna. Stöd kan komma från federala stipendiefonder, statliga eller lokala stipendiefonder eller privata organisationer, såsom kyrkor, ideella grupper och mer. Dessutom kommer nästan varje stipendium att kräva en medföljande uppsats tillsammans med ansökan.


Stipendiets uppsats varierar beroende på önskemålen från den organisation som beviljar uppsatsen. Det kan kräva ett visst antal ord eller vara baserat på en uppmaning, hur man skriver stipendieuppsats. Oavsett kraven är det viktigt att följa de riktlinjer som presenteras för att kvalificera sig för stipendiet. Den viktigaste skillnaden ligger i hur de tilldelas och var medlen kommer ifrån. Bidrag som Pell Grants, tilldelas vanligtvis av den federala regeringen och delas vanligtvis ut utifrån behov snarare än meriter. Det kan finnas minimikrav som mottagarna måste leva upp till, såsom gränser för familjens ekonomiska status, men dessa är ofta mindre specifika än vad stipendiets krav är.


Dessutom kan högskolor och statliga myndigheter också bevilja bidrag baserat på behov. Stipendier å andra sidan delas ofta ut på grundval av meriter. De flesta stipendier kommer att ha regler som mottagarna måste följa för att fortsätta att kvalificera sig för det stipendiet. Många stipendier finansieras av högskolor, privata organisationer eller givare, och vissa statliga eller lokala program. Precis som när du ansöker till högskolor kan stipendieansökningar kräva att du skickar in dina betyg, akademiska prestationer, provresultat och ambitioner för framtiden, hur man skriver stipendieuppsats. Som sådan ger stipendieuppsatser dig chansen att tala hur man skriver stipendieuppsats dessa prestationer och ambitioner. Här kan du glänsa och vinna över den organisation som beviljar stipendiet.


Följ sedan dessa steg för att skriva den perfekta ansökningsuppsatsen för det stipendium du väljer:. Uppmaningen bör hjälpa dig att börja formulera idéer om hur du vill konstruera din uppsats. Se till att du till fullo förstår vad som förväntas av dig genom att läsa instruktionerna och gör ditt bästa för att inte avvika från ämnet som behandlas. Vissa uppsatser kan ha ett ord- eller sidantal, medan andra bara kan begära att du svarar på uppmaningen. Brainstorming är ett viktigt steg för att säkerställa att din idé stämmer överens med uppmaningen och korrekt uttrycker vad du försöker kommunicera genom din uppsats.


Du vill också se till att du uttrycker vad som är meningsfullt och relevant om dig själv som kan hjälpa din uppsats att sticka ut från alla andra. Ett av de bästa sätten att börja konstruera och organisera en uppsats är att skapa en heltäckande översikt. De fungerar som ett viktigt verktyg för att hjälpa dig undvika strukturella misstag, upprepningar och för att hjälpa dig täcka alla dina grunder och idéer utan att tjata. Din disposition bör läsas som ett barebones-argument för varför du förtjänar detta stipendium och hur din idé relaterar till den uppmaning som ges. När du börjar skriva uppsatsen i sin helhet kan du fylla i mer hur man skriver stipendieuppsats de detaljer som behövs för att förklara din poäng eller för att beskriva dig själv och din situation. Dessutom kan konturer hjälpa dig att formatera din stipendieuppsats korrekt.


Här är några viktiga tips för ditt stipendieuppsatsformat:. Var noga med att följa din disposition och täcka alla nyckelidéer som du kom på under brainstorming, hur man skriver stipendieuppsats. Var kortfattad, undvik att tjata och se till att din poäng är tydlig. Gå ut och ta en promenad, eller ägna lite tid åt att städa – vad som helst som hjälper dig att få tankarna borta hur man skriver stipendieuppsats uppsats så att du kan återkomma senare med nya ögon. Om du tycker att det är svårt att inte tänka på uppsatsen, vänta en dag eller till och med några dagar innan du kommer tillbaka för att läsa den igen, hur man skriver stipendieuppsats. I allmänhet kan det hjälpa dig att rensa tankarna om du spenderar tid borta från ditt arbete. När du kommer tillbaka, kan du vara mer benägna att märka misstag eller se luckor som hur man skriver stipendieuppsats utarbetande.


För alla uppsatser du skriver är detta alltid ett användbart tips. När du återgår till din uppsats, gå igenom och nitplocka ditt arbete. Använd ditt friska sinne för att skriva om avsnitt eller inkludera fler eller hur man skriver stipendieuppsats sammanhang, efter behov. Fråga dig själv om kärnidén som du kom på under din brainstorm fortfarande är uppenbar i artikeln. Kommunicerar du dina idéer tydligt? Håll även utkik efter grammatiska misstag, såsom saknade eller för många kommatecken, felstavningar eller andra stavfel. Om du märker upprepade ord, använd en synonymordbok för att hitta acceptabla ersättare, hur man skriver stipendieuppsats. För många människor kan det vara svårt för dem att revidera sitt eget arbete eftersom de har fördomar om sitt skrivande eller är omedvetna om personliga misstag.


Att be en annan person granska ditt arbete kan hjälpa dig att förfina din uppsats ännu mer. Dessutom kan det hjälpa dig att låta en annan person läsa igenom din uppsats hur man skriver stipendieuppsats klarheten i din poäng: förstår de flödet av ditt stycke, eller är de förvirrade av någon information? Är sammanhanget du ger vettigt för den övergripande idén, eller har läsaren fortfarande frågor? Om du har en vän, släkting, mentor eller kamrat som har redigeringserfarenhet – eller som helt enkelt är en glupsk läsare – fråga dem om de kan ta sig en stund att se över din text och komma med kommentarer eller förslag. Du kan bli förvånad över vad de upptäcker att du missat! Din stipendieuppsats kommer att vara din primära och ibland enda form av kommunikation med den organisation som beviljar stipendiet.


Här är några ytterligare tips som hjälper dig att bättre kommunicera dina avsikter genom ditt stipendium hur man skriver stipendieuppsats. Första intrycket är viktigt, och ditt hur man skriver stipendieuppsats stycket kommer att fungera som ditt första intryck för stipendieorganisationen. Gå tillbaka till din brainstorm för att hjälpa dig att identifiera ditt budskap och överväga hur du kan fånga läsarens uppmärksamhet genom ditt inledande stycke. För vissa personer kan det också hjälpa att konstruera eller skissera uppsatsens kropp innan du konstruerar inledningen, för att bättre förstå hur du kortfattat förmedlar ditt budskap. Du kan ha mer frihet att skriva om dig själv i detalj för vissa stipendieuppmaningar och mindre av samma frihet för andra. Använd ditt omdöme. När du ursprungligen brainstormade ditt uppsatsämne borde du ha kunnat begränsa ditt ämne till bara några få nyckelpunkter som du kunde kommunicera och täcka i detalj.


När du fördjupar din uppsats fullt ut bör du se till att du håller dig fokuserad på dessa kärnidéer. Försök att inte ramla eller bli sidospårad. Varje mening i din uppsats bör på något sätt vara relaterad till en av dina kärnidéer. Dessutom kommer organisationen som delar ut stipendiet med största sannolikhet att läsa hundratals ibland tusentals stipendieansökningar och uppsatser. Slutligen är det viktigaste tipset att helt enkelt läsa och läsa instruktionerna flera gånger för att säkerställa att du förstår uppmaningen, vad som förväntas av dig och alla andra viktiga riktlinjer som hänför sig till din uppsats.


Det är fullt möjligt att du aldrig kommer att träffa dina kollegiala välgörare eller professorer personligen, och endast kommer att kommunicera med dem via ditt skrivande online. Att skriva en fantasifull och tankeväckande stipendieuppsats kan hjälpa dig att betala för onlineskola för antingen ett kandidat- eller masterprogram. Det kan också få dig att komma igång på rätt fot att ha en solid grund för ekonomiskt stöd för att fortsätta ditt college hur man skriver stipendieuppsats. Hoppa till huvudinnehållet. Använd programguiden. Hur man skriver en stipendieuppsats Se alla blogginlägg under Artiklar.


Bildkälla Att betala för college är en stor oro för många studenter i Amerika idag. Vad är en stipendieuppsats? Steg för att skriva en stipendieuppsats Precis som när du ansöker till högskolor kan stipendieansökningar kräva att du skickar in dina betyg, akademiska prestationer, testresultat och ambitioner för framtiden. Disposition Ett av de bästa sätten att börja konstruera och organisera en uppsats är att skapa en heltäckande disposition. Formatering av stipendieuppsats Dessutom kan konturer hjälpa dig att formatera din stipendieuppsats korrekt. Här är några viktiga tips för ditt stipendieuppsatsformat: Din disposition bör ha en logisk ordning som kommer från: Inledning som slutar med en avhandling eller idé Förklaring som stöder och bevisar din avhandling Slutsats som upprepar ditt argument och din avhandling Formatera din artikel korrekt genom att följa instruktioner, eller som en allmän regel skriv med: 12 punkters teckensnitt Times New Roman, Arial, Courier, Helvetica eller Georgia, vilket som helst som är standard på ditt föredragna skrivsystem, inget är för stiliserat Dubbelavstånd 1 tum till 1 ½ tums marginaler Om det finns hur man skriver stipendieuppsats inget obligatoriskt antal ord eller sidor, som en allmän regel, sikta på ¾ till 1 hel sida lång.


Se till att inkludera ditt namn och namnet på det stipendium du ansöker om högst upp på sidan, antingen som en rubrik eller helt enkelt ovanför den valfria titeln. Skriv om När du återvänder till din uppsats, gå igenom och nitplocka ditt arbete. Peer Review För många människor kan det vara svårt för dem att revidera sitt eget arbete eftersom de har fördomar om sitt skrivande eller är omedvetna om personliga misstag. Tips för stipendieuppsats Din stipendieuppsats kommer att vara din primära och ibland enda form av kommunikation med den organisation som beviljar stipendiet, hur man skriver stipendieuppsats. Här är några ytterligare tips som hjälper dig att bättre kommunicera din hur man skriver stipendieuppsats genom din stipendieuppsats: Hur man startar en stipendieuppsats Första intrycket är viktigt, och ditt inledande stycke kommer att fungera som ditt första intryck för stipendieorganisationen.


Håll dig fokuserad När du ursprungligen brainstormade ditt uppsatsämne borde du ha kunnat begränsa ditt ämne till bara några få nyckelpunkter som du kunde kommunicera och täcka i detalj. Följ instruktionerna Slutligen är det viktigaste tipset att helt enkelt läsa och läsa om instruktionerna flera gånger för att säkerställa att du förstår uppmaningen, vad som förväntas av dig och alla andra viktiga riktlinjer som hänför sig till din uppsats. Läs mer om våra onlineutbildningar. Få programinformation. Detta tar bara ett ögonblick. Vilken examensnivå är du intresserad av att ta?


Nästa steg Vi värdesätter din integritet. Vilket utbildningsprogram är du mest intresserad av? Vilket program är du mest intresserad av? Vem är den här guiden till för? Vi värdesätter din integritet.





frankenstein tema uppsats



Det gör det också lättare att skriva övergångar. Steg 3: Bestäm om du vill inkludera en specifik avhandling som uttryckligen anger ditt centrala argument - i det här fallet vad du vill studera och varför. Denna uppsats kan vara i början, mitten eller slutet av din uppsats. Varför elektroteknik? Mitt beslut att gå in på elektroteknik var inspirerat av min önskan att förbättra säkerheten genom teknik. Tack vare inflytandet från min kusin, som nu studerar autonoma system, utvecklade jag ett intresse för elektroteknik. I framtiden: arbeta med stora företag eller med nationell säkerhet. Varför genus- och sexualitetsstudier? Mitt intresse för genus- och sexualitetsstudier väcktes i min åttonde klass Civics när vi studerade ämnen som rör sexuell jämställdhet.


Jag gick in i klassen och visste att jag trodde att kvinnor hade rätt att göra val för sin egen kropp och den uppfattningen förblev densamma, men jag upptäckte komplexiteten i abortdebatter. Jag utmanade mig själv genom att tänka på skillnaden mellan faktisk och potentiell personlighet och de moraliska rättigheterna för omedvetna liv. Om graviditeten fick samma konsekvenser för män som kvinnor, hur kan debatten vara annorlunda? Skulle denna debatt ens existera? På mitt första skift såg jag en fängslad kvinna få en förlossningsundersökning efter att ha fött barn på sin celltoalett med bara Advil, och frågorna som diskuterades i Civics blev plötsligt brådskande och verkliga. Mina skolprojekt har ofta fokuserat på reproduktiva rättigheter.


Den tvärvetenskapliga karaktären av denna huvudämne kommer att tillåta mig att undersöka många andra studieområden och skapa en mer nyanserad förståelse för hur just detta område interagerar med vår värld och samhälle. Översikt - Varför genus- och sexualitetsstudier:. Föreställ dig alla stjärnor i universum. Hjärnan har tusen gånger så många synapser, vilket gör neurologiska fel till en nästan säkerhet. Jag lärde mig detta faktum som 14-åring, när jag led av sömnlösa nätter på grund av en obekväm, obeskrivlig känsla i benet.


Det tog månader av möten och tester för att få veta att det var ett tillstånd som kallas kortikal dysplasi. Även efter diagnosen finns det inget botemedel. Jag har tur. Mitt tillstånd påverkar inte min livskvalitet allvarligt. Jag vet dock att detta inte är fallet för alla. Efter denna erfarenhet tog jag AP Biology och gick ett neurovetenskapsprogram, vilket förstärkte ämnet som mitt framtida kall. En av de mest effektfulla föreläsningarna diskuterade sjukvårdens svåra situation i utvecklingsländer. Nyfödda med extrema neurologiska underskott är vanliga, men att hitta behandlingar är det inte. Utan mödravård håller detta på att bli en växande epidemi som gör miljontals barn hjälplösa. Med en examen i neurovetenskap kommer jag att få en stark förståelse för neuralrörsutveckling och neuronal migration hos spädbarn.


Jag ska då bli neurolog, specialiserad på barnsjukvård. Jag hoppas kunna arbeta för humanitära organisationer, som Läkare utan gränser, i Afrika, där hiv och polio frodas, liksom många andra sjukdomar. Föreställ dig stjärnorna en gång till. Från hela världen kommer jag att titta på samma stjärnor i framtiden, eftersom jag hjälper barn att säkra förmågan att inte bara titta på stjärnorna, utan göra mycket mer. Krok: Koppla antal stjärnor till antal kopplingar i hjärnan och kanske nämna kortikal dysplasi. Anslut dem om möjligt. Att beskriva intresseområden är fortfarande en bra idé.


Det visar din intellektuella nyfikenhet och visar din förmåga att skapa kontakter över en rad akademiska discipliner. Det fungerar så här:. Denna struktur var inspirerad av en artikel av Andy Raskin där han analyserar en pitch Elon Musk gav på Powerwall. Men på slutet jublar hans publik. För ett batteri. Steg 1: Identifiera problemet. Beskriv utmaningen du stod eller står inför. Problemet kan vara något globalt, som en miljöfråga, eller något mer lokalt, som brist på kreativa möjligheter i din gymnasieskola.


Steg 2: Höj insatserna. Hjälp oss förstå: Varför var eller är det viktigt att övervinna denna utmaning? Vad kan hända om det här problemet försvann eller försvinner? Steg 3: Beskriv vad du gjorde. Berätta för oss de specifika saker du eller du och ditt team gjorde för att lösa problemet. Steg 4: Förtydliga din roll. Beskriv ditt engagemang. Steg 5: Dela vilken inverkan du hade, lärdomar du lärt dig eller värderingar du fått. Tillhandahåll specifika bevis som ger oss en känsla av att ditt arbete betydde något. The Catalyzing Creativity Club. Jag bor i förorten Los Angeles, Kalifornien, känd för dess invånare som bubblan.


Det har det perfekta vädret, läget och skolor. Hur fantastiskt det än låter, men att växa upp i La Cañada Flintridge har sina nackdelar: samhället pressar ungdomar att nå framgång genom främst akademiska metoder. Andra året började mina vänner och jag undra, tänk om tonåringarna i La Cañada hade större möjligheter att uttrycka sig. Att utöva sin kreativitet. Att följa sina drömmar. Catalyzing Creativity Club C3, som grundades för två år sedan, ger studenter i vårt samhälle möjlighet att fullfölja sin passion och sina ambitioner utanför klassrummet.


Dessutom har vi en blogg för blivande skribenter att publicera sina verk och håller en skotävling för underprivilegierade idrottare. Som vice vd för ekonomi för C3 arbetar jag för att säkerställa att vi kan finansiera dessa aktiviteter. Jag sköter vårt bankkonto, insamlingar och organiserar eventplaneringen. Denna roll är avgörande, eftersom vi arbetar för att uppnå ideell status. Även om C3 bara är några år gammal tror jag att den redan slår igenom i samhället. När vi växer och möjligheterna vi erbjuder blir mer populära, är vår förhoppning att inspirera våra kamrater att följa sina drömmar och spränga La Cañada Flintridge-bubblan. Jag älskar hur direkt tonen är i tredje stycket. Detta drogs direkt från punkterna i hans BEABIES-övning. Det fungerar. Att göra detta hjälper oss att förstå att han var mer än bara en passiv medlem som dök upp på möten.


En annan potentiell användning av din extracurricular uppsats är att utöka något du bara nämnde kortfattat i ditt personliga uttalande. Men återigen, inte varje uppsats måste vara perfekt och inte alla delar måste inkluderas för att den här strukturen ska fungera. Denna uppmaning och liknande ber eleverna att diskutera sina bakgrunder, identiteter, intressen eller talanger och berätta för läsaren varför dessa är meningsfulla för dem. Om detta låter som du, vänligen dela din historia. Så gissa vad? Du kan helt och hållet använda resurserna länkade ovan, i synnerhet den kostnadsfria guiden. Varför skickar jag dig till dessa länkar istället för att stava det här? En kinesisk amerikan med kinesisk accent, en Texas-född Texas, en första generationens amerikan med ett brittiskt pass: ingen etikett passar mig utan en varning.


Jag tillbringar till och med min fritid med att göra nonogram, rutnätsbaserade logiska pussel lösta genom att använda ledtrådar för att fylla i till synes slumpmässiga pixlar för att skapa en bild. Det började när jag var liten. En dag fångade min pappa min ombytliga dagisuppmärksamhet en stor bedrift och lärde mig Sudoku. När han förklarade reglerna förvandlades de mystiska byggnadsställningarna av siffror jag ofta såg på hans datorskärm till komplexa logiska strukturer byggda av noggrann strategi. Sedan dess undrade jag om jag kunde avslöja den dolda ordningen bakom andra saker i mitt liv. I grundskolan började jag känna igen mönster i världen omkring mig: tunna, mörka moln signalerade regn, månen ändrade form varje vecka och de bästa mellanmålen var de första som gick.


Jag ville veta vilka osynliga regler som påverkade dessa saker och hur de fungerade. Mina föräldrar, båda pipelineingenjörer, uppmuntrade denna nyfikenhet och försökte ibland förklara för mig hur de löste pussel i sitt eget arbete. På gymnasiet studerade jag genom att länka begrepp över ämnen som om mina kurser var ännu ett pussel att lösa. PEMDAS hjälpte mig att förstå appositiva fraser, och katalysatorerna för revolutioner liknade kemiska isotoper, nominellt olika med samma egenskaper. När jag blev äldre utvidgades mina intressen till att omfatta biologins känsliga system, animationens komplexitet och språkets nyanser. Jag var och förblir glupsk efter det nya och ovanliga, att spendera timmar förankrade i Wikipedia-artiklar om obskyra ämnen, jag. klassiska chiffer eller drakar, och analysera absurdistiska YouTube-videor.


Föga överraskande, som pilotfiskar för sina hajar, följde mina karriärsträvanden mina olika passioner: ena dagen ville jag bli illustratör, nästa biokemist och sedan ståuppkomiker. När det kom till att begränsa valen, begränsa mig själv, kände jag att ingenting skulle tillfredsställa min ständigt fluktuerande intellektuella aptit. Men när jag upptäckte programmering verkade något lösa sig. Inom datavetenskap hade jag hittat ett område där jag kunde vara kreativ, utforska en annan typ av språk och ja lösa pussel. Även när rader med röda felmeddelanden fyller min konsol, erbjöd felsökning mig samma spänning som ett särskilt bra pussel. Medan mitt liv för andra kan verka som ett virrvarr av oförenliga fragment, som ett pussel, ansluter varje bit för att bli något mer.


Men det saknas fortfarande bitar i periferin: erfarenheter att ha, kunskap att skaffa, dåliga skämt att berätta. Någon gång hoppas jag kunna lösa det olösliga. Den här författaren brainstormade först sitt innehåll med hjälp av övningen 21 Detaljer och listan "Allt jag vill att högskolorna ska veta om mig". När hon gjorde det märkte hon att vissa delar av henne verkade motsäga. Hon bestämde sig för att använda detta som en tematisk tråd för sin uppsats och brainstormade andra specifika detaljer som visade andra kontraster. Ja, som en superuppsats. För fler uppsatser av studenter som uttryckt sin egenart väl i sina uppsatser, klicka här.


Det här är den typ av utmaningsbaserad uppsats jag diskuterar i den kostnadsfria guiden , och som jag kallar uppsatserna typ A och typ C. Vill ha den korta versionen av guiden? Vill ha den ännu kortare versionen? Här är sex frågor att besvara i din uppsats:. Vad var påverkan på ditt liv, inte känslor, som kommer sedan, utan yttre effekter? Inte säker på hur dessa sex frågor kan leda till en uppsats? Spelar varje liv någon roll? För det verkar som att vissa liv är viktigare än andra, speciellt när det kommer till pengar. Jag minns att jag hörde intensiva samtal utanför högkvarterets tält. Min pappa och hans vän argumenterade för att vi skulle behandla kvinnan oavsett behandlingskostnaden, medan de andra hävdade att det helt enkelt kostade för mycket att behandla henne.


När man ser tillbaka var det en konflikt mellan ideal – den ena sidan hävdade att alla borde få behandling medan den andra hävdade att insatser borde baseras på kostnadseffektivitet. Jag var arg av två anledningar. För det första för att min far förlorade argumentet. Kort sagt, att varje liv är viktigt. Under de kommande fyra åren läste jag högar med böcker om social rättvisa och global hälsorättvisa för att bevisa min intuitiva övertygelse på ett logiskt sätt. Jag tog till och med onlinekurser på grund- och forskarnivå. Men jag lyckades inte hitta ett tydligt, logiskt argument för varför varje liv var viktigt. Jag hittade dock goda argument för den andra sidan, som stödde idén att samhället bör sträva efter välbefinnande för det största antalet, att interventioner bör mildra flest dödsfall och funktionshinder per spenderad dollar.


Men jag fortsatte leta och sparade till och med fickpengar för att gå en sommarkurs om global hälsa vid Brown University. Jag letade i mina minnen. Varför var jag övertygad om att varje liv var viktigt? När kvinnan med MDR-TB kom till vårt team tog hon med sig en pojke som såg ut ungefär som min ålder. Sex år har gått sedan jag träffade honom, men jag minns fortfarande blicken han gav mig när han gick därifrån med sin mamma. Det var på ett sätt lugnt. Det var nästan som om han visste att detta skulle komma. Det belastade mig. Denna författare bestämde sig för att använda en övertygande fråga som sitt hak. Han beskriver de många steg han tog och han gjorde mycket! att försöka svara på frågan. Detta visar hans uthållighet. Men återigen, han svarar aldrig fullt ut. Detta visar på sårbarhet. Många uppsatser binder ihop saker i en snygg liten rosett.


I det här fallet finns det ingen båge. Att betala för college är en stor oro för många studenter i Amerika idag. Nu försöker unga studenter sitt bästa för att budgetera och spara för att ha råd med en högskoleutbildning och planerar i förväg för hur de ska betala av sina studielån. Lika viktigt som FAFSA är för de flesta studenter, finns det andra alternativ tillgängliga för att hjälpa studenter att betala för sin högskoleutbildning: främst stipendier och stipendier. Det bästa med dessa alternativ? Stipendier kräver antingen bevis på akademisk spetskompetens eller att studenter uppfyller en ekonomisk tröskel, såväl som ifyllande av en ansökan och vanligtvis en stipendieuppsats. Precis som vissa högskolor och universitet kräver en inträdesuppsats för att ansöka, kräver många stipendier också en uppsats tillsammans med ansökan.


Att skriva en uppsats för skolan är en sak, men att skriva en uppsats för att hjälpa dig att betala för college är en annan. Här är några tips som hjälper dig att bättre förbereda dig för din stipendieansökan och uppsats. Stipendier är en form av studiestöd som inte kräver återbetalning, så länge du uppfyller villkoren för priset och använder det enligt anvisningarna. Stöd kan komma från federala stipendiefonder, statliga eller lokala stipendiefonder eller privata organisationer, såsom kyrkor, ideella grupper och mer. Dessutom kommer nästan varje stipendium att kräva en medföljande uppsats tillsammans med ansökan. Stipendiets uppsats varierar beroende på önskemålen från den organisation som beviljar uppsatsen.


Det kan kräva ett visst antal ord eller vara baserat på en uppmaning. Oavsett kraven är det viktigt att följa de riktlinjer som presenteras för att kvalificera sig för stipendiet. Den viktigaste skillnaden ligger i hur de tilldelas och var medlen kommer ifrån. Bidrag, såsom Pell Grants, tilldelas vanligtvis av den federala regeringen och delas vanligtvis ut utifrån behov snarare än meriter. Det kan finnas minimikrav som mottagarna måste leva upp till, såsom gränser för familjens ekonomiska status, men dessa är ofta mindre specifika än vad stipendiets krav är.


Dessutom kan högskolor och statliga myndigheter också bevilja bidrag baserat på behov. Stipendier å andra sidan delas ofta ut på grundval av meriter. De flesta stipendier kommer att ha regler som mottagarna måste följa för att fortsätta att kvalificera sig för det stipendiet. Många stipendier finansieras av högskolor, privata organisationer eller givare, och vissa statliga eller lokala program. Precis som när du ansöker till högskolor kan stipendieansökningar kräva att du skickar in dina betyg, akademiska prestationer, provresultat och ambitioner för framtiden. Som sådan ger stipendieuppsatser dig chansen att tala om dessa prestationer och ambitioner.


Här kan du glänsa och vinna över den organisation som beviljar stipendiet. Följ sedan dessa steg för att skriva den perfekta ansökningsuppsatsen för det stipendium du väljer:. Uppmaningen bör hjälpa dig att börja formulera idéer om hur du vill konstruera din uppsats. Se till att du till fullo förstår vad som förväntas av dig genom att läsa instruktionerna och gör ditt bästa för att inte avvika från ämnet som behandlas. Vissa uppsatser kan ha ett ord- eller sidantal, medan andra bara kan begära att du svarar på uppmaningen.


Brainstorming är ett viktigt steg för att säkerställa att din idé stämmer överens med uppmaningen och korrekt uttrycker vad du försöker kommunicera genom din uppsats. Du vill också se till att du uttrycker vad som är meningsfullt och relevant om dig själv som kan hjälpa din uppsats att sticka ut från alla andra. Ett av de bästa sätten att börja konstruera och organisera en uppsats är att skapa en heltäckande översikt. De fungerar som ett viktigt verktyg för att hjälpa dig undvika strukturella misstag, upprepningar och för att hjälpa dig täcka alla dina grunder och idéer utan att tjata. Han sa att han såg ledarskapspotential i mig på grund av min inställning till kunderna och min entusiasm för att lära mig nya arbetsuppgifter. Det förvånade mig eftersom jag aldrig hade tänkt på mig själv som en ledare, men jag gick snabbt med på det och Roger gav mig en treringspärm som var tjockare än mina matte- och naturvetenskapliga läroböcker tillsammans!


Han sa åt mig att ta med den hem och läsa över den under veckan därpå. I den pärmen upptäckte jag att att vara ledare innebär att ta initiativ, speciellt när jobbet är oönskat. En vecka senare fick jag öva på den tanken när ett litet barn kräktes i badrummet och missade toaletten. Det luktade fruktansvärt, men jag klev fram och sa till Roger att jag skulle städa upp den. Mina medarbetare trodde att jag var galen, men jag började tro på min ledarskapspotential. Den kvällen när vi stängde butiken drog Roger mig åt sidan på parkeringen och berättade att han kunde säga att jag hade studerat manualen.


Han ville ge mig mer ansvar, tillsammans med en lönehöjning i dollar per timme. Jag blev förvånad eftersom jag hade arbetat där i bara ett par månader, men hans uppmuntran hjälpte mig att skapa en kontakt: bra ledarskap hjälper andra människor, och det belönas ofta. Jag var fast besluten att uppleva mer av båda. Inom en månad var jag redo att ta Team Leader-provet, vilket var viktigt eftersom jag skulle få en befordran och en mycket större löneförhöjning om jag klarade. Men när jag kom till jobbet hade två av de schemalagda teammedlemmarna blivit sjukskrivna. Jag gick tillbaka till skåpen, tog på mig västen och hatten och tog plats bakom ett öppet register. Kunder gick omedelbart till min linje för att göra sina beställningar. Han stannade sent på natten efter att vi stängt så att jag kunde gå tidigt och ändå ta provet.


Jag märkte att Roger alltid stannade sent och hjälpte anställda att lära sig nya färdigheter. Hans exempel lärde mig att ledare tar initiativ till att utveckla andra ledare. Han gav mig en tydlig bild av hur delat ledarskap ser ut, vilket gav utrymme för andra att växa och briljera. Nu, när jag förbereder mig för att börja på college, har jag förtroende för min ledarskapsförmåga. Efter att ha undersökt stipendieorganisationen, identifiera en personlig upplevelse som förkroppsligar dess värderingar och exemplifierar hur du kommer att bli en framgångsrik student. Investera tid i att ansöka om olika stipendier, särskilt lokala med små dollarbelopp, som sannolikt är lättare att vinna och mer reflekterar din bakgrund och intressen. Det blir lättare för dig att skriva en autentisk och övertygande uppsats om stipendieämnet är meningsfullt för dig.


Du kan hitta stipendier genom din skolkurator, nätverk eller en internetsökning. Du kan börja ansöka om stipendier redan under ditt yngre år. Fortsätt ansöka under ditt sista år. Om du planerar i förväg kan du spara tid genom att skriva en stipendieuppsats för flera uppmaningar med liknande frågor. I ett kalkylblad för stipendiespårning kan du gruppera eller färgkoda överlappande uppsatsuppmaningar; skriv sedan en enda uppsats för flera stipendier.

No comments:

Post a Comment