Tuesday, March 22, 2022

Anne hutchinson uppsats

Anne hutchinson uppsats



Anne hutchinson uppsats eller högre grad. Bläddra i uppsatser. Dailey, Barbara Ritter, anne hutchinson uppsats. Hutchinson ändrade dock denna idé, även om hovet förvisade henne, eftersom de kände att de fortfarande hade makten och den starka makten, och förblev nära toppen av den stora kedjan av vara. Uppenbarligen var detta inte en koloni med en hög toleransnivå för oenighet från trons fastställda riktlinjer.





Anförda verk



Visste du att Anne Hutchinson födde femton barn? På grund av att hon är olik anne hutchinson uppsats Anne Hutchinson blev utfryst från Massachusetts Bay Colony. Anne Hutchinson trodde på förbundet anne hutchinson uppsats Nåd, vilket stred mot den allmänt accepterade puritaneren, anne hutchinson uppsats. Abstrakt Anne Hutchinson hånades i retoriska syften. Under rättegången sa hon att gud talade till henne. De manliga puritanerna i Massachusetts Bay Colony gillade inte att kvinnor trodde att de var över dem, sådana bevis är att rättegången mot Anne Hutchinson i Massachusetts Bay i Anne Hutchinson utmanade kvinnans traditionella roll i det puritanska samhället genom sin motsatta religiösa övertygelse.


Anne Hutchinson var troligen inte den första kvinnan som hade sina egna tankar. Hon var helt enkelt den första som agerade på dem. Anne Hutchinson föddes omkring den 17 juli i Alford, Anne hutchinson uppsats, England. Hon var dotter till pastor Francis Marbury, anne hutchinson uppsats. Marbury talade ut att många av de ordinerade predikanterna i Church of England var olämpliga att vägleda människors själar. För detta. Det ovanliga livet för Anne Hutchinson, kvinnan som trotsade puritanerna. New York: Harper Collins, Anne Hutchinson var en anmärkningsvärd kolonial kvinna som först kom till Massachusetts hösten. Hon är mindre ihågkommen för sina insatser i den nya världen som fru, fjortonbarnsmor och barnmorska för många än för hennes slutliga rättegång. och förvisning från Massachusetts Bay Colony, anne hutchinson uppsats.


Jag var intresserad av att skriva en uppsats om en kolonial kvinna och valde Anne Hutchinson efter en "Google"-sökning. Anledningen till att jag valde detta ämne är för att jag beundrar Anne Hutchinson och hennes livs historia och jag tror starkt på individens rätt till tankefrihet, yttrandefrihet och friheten att tillbe. Hon är en riktig hjälte eftersom hon mötte motgångar men hon vägrade att förråda sina ideal eller etik oavsett vad det kostade. Anne Hutchinson, föddes som Anne Marbury, i Alford, Lincolnshire, England, i juli, dotter till Bridget Dryden och Francis Marbury, diakon kl.


Anne Hutchinson har länge setts som en stark religiös dissenter som banade väg för religionsfrihet i den strikt puritanska miljön i New England. En annan tolkning av kontroversen kring Anne Hutchinson hävdar att hon helt enkelt var en kärleksfull fru och mor vars karisma och personliga idéer misstolkades som en radikal religiös rörelse. Eftersom denna påstådda religiösa rörelse leddes av en kvinna, hanterades den snabbt av de puritanska fäderna som ett verkligt hot. Detta innebär att texten inte bara katalogiserar hur individer reagerar på deras speciella omständigheter, utan också krönikor anne hutchinson uppsats och en tidsålders böjelser som de uttrycks i dess litteraturs retoriska anordningar.


Scarlet Letters Hester mönstrad efter Anne Hutchinson? Fyra verk som citeras Det finns några saker som kunde ha hänt Hester Prynne i The Scarlet Letter om hon hade följt Anne Hutchinsons fotspår. Anne Hutchinson trodde annorlunda än de flesta puritaner på tiden. Hon hade dessa övertygelser av hela sitt hjärta. Folk gillade henne inte för det så de förvisade henne. Hester Prynne begår äktenskapsbrott, men hon hanterar det annorlunda än Anne. Hon tror inte av hela sitt hjärta. Hawthornes referenser till Anne Hutchinson i hans verk som citeras saknas Från början av sin författarkarriär har Nathaniel Hawthorne gjort flera referenser till Anne Hutchinson.


Faktum är att han till och med skrev en sketch som heter? På grund av Hawthorne? s uppenbara intresse för Mrs. Hutchinson, det är fullt möjligt att han skulle använda henne som mall för en av karaktärerna i hans många böcker, anne hutchinson uppsats. Karaktären Hester Prynne liknar på många sätt Anne Hutchinson. En likhet. Hemsida Anne Hutchinson, anne hutchinson uppsats. Gratis Anne Hutchinson Anne hutchinson uppsats och papper. Sortera efter: Mest relevant Högsta betyg, anne hutchinson uppsats. Tillfredsställande uppsatser. Sida 1 av 50 - Om uppsatser. Anne Hutchinson ord 2 sidor. Anne Hutchinson. Bra uppsatser. Uppsats om Anne Hutchinsons ord 2 sidor. Essä om Anne Hutchinson. Analys av Anne Hutchinsons rättegång Ord 2 sidor. Analys av Anne Hutchinsons rättegång, anne hutchinson uppsats.


Anne Hutchinson ord 2 sidor 2 citerade verk. Kraftfulla uppsatser. American Jezebel: The Uncommon Life of Anne Hutchinson Words 5 Anne hutchinson uppsats. American Jezebel: Anne Hutchinsons ovanliga liv. Anne Hutchinson Biografi Ord 6 sidor 2 citerade verk. Anne Hutchinsons biografi, anne hutchinson uppsats. Biografi om Anne Hutchinson Words 8 sidor. Biografi om Anne Hutchinson. Anne Hutchinson and the Consequences of Misreading Words 13 sidor 18 citerade verk. Anne Hutchinson och konsekvenserna av felläsning. Gratis Scarlet Letter Essay: Is Hester Patterned after Anne Hutchinson? Nathaniel Hawthornes hänvisningar till Anne Hutchinson i hans arbetsord 3 sidor. Nathaniel Hawthornes hänvisningar till Anne Hutchinson i hans verk.


Populära ämnen. Anne Moody Anne Rice Anne Tyler Anne Warren Annexation Annie Annie Dillard Annie Proulx Jubileum Kommenterad Bibliografi Anteckning Årsrapport Annunciation Anomie Anonymitet Anorexia Anorexia Nervosa Anorexic Ansel.





vit lögn uppsats



Anne träffade en grupp kvinnor för att diskutera religion och hon lärde dem att varje person kunde fråga och få ett svar från Gud om de ville lyssna. Hon blev en radikal i omgivningens ögon och hävdade kunskap om dagen för deras ankomst. Otroligt nog förutspådde hon att de skulle landa den artonde september och det var det exakta datumet då de anlände. Det här är bara ett exempel på flera av de saker som Anne förutspådde skulle hända. Anne var uppenbarligen en hängiven och osjälvisk kvinna av den enkla anledningen att hon inte utnyttjade olyckan eller makten som gjorde att hon kunde förutsäga framtiden.


Hon hyste aldrig maktambitioner; hon var helt enkelt nöjd i sin roll som fru och mor. När hon kom med sin familj välkomnades Anne inte lika varmt av John Cotton som tidigare på grund av hennes alltmer oortodoxa åsikter. Anne motiverade att göra detta i sitt eget sinne genom att privat hänvisa till misstag i små hushållsbeslut, inte hennes religiösa övertygelse. Hon var villig att kompromissa i detta så att hon kunde bli medlem i den puritanska kyrkan. Mycket av denna önskan berodde på hennes beundran av John Cotton och hennes önskan att återigen bli en del av hans församling. Anne Hutchinson hade från början haft höga förväntningar på att äntligen få friheten att uttrycka sin övertygelse, borta från gränserna för den etablerade kyrkan i England. Men det fanns ingen religionsfrihet alls i Massachusetts Bay Colony förutom att hålla med om de doktriner som den puritanska kyrkan där.


Detta förnekande av religionsfrihet för andra av puritanerna var ironiskt i ljuset av det faktum att oliktänkande bara vägrade att anpassa sig till puritanerna, eftersom puritanerna hade vägrat att anpassa sig till Church of England. Detta ändrades senare på 1600-talet, när den ursprungliga grunden för puritanismen nöts bort av kyrkoledare i hopp om att locka nykomlingar till sin församling genom att minska den puritanska lagens hårdhet. Puritanismen var aldrig särskilt enhetlig eller definierad i princip. Oliktänkande och radikaler från Church of England var i huvudsak bara andra grupper av puritaner. Bailyn, sid. Bernard Bailyn antyder i sin formulering att den puritanska saken snart blev daterad och svårhanterlig, och representerade åsikter som föddes ur den religiösa och politiska situationen i England flera decennier tidigare.


Puritanismen förlorade snart sitt ursprungliga syfte, som var att rena och heliga den engelska kyrkan. Det blev en annan förtryckande, strukturerad form av kristendom som hindrade sina anhängare från att dra egna slutsatser om frågor som predestination eller synliga helgon. Det krävdes helt klart en kvinna med stort mod som Anne Hutchinson för att stå upp för sina principer mitt i kontroverser och hot. Det måste dock sägas att puritanerna trodde att de hade ett förbund med Gud om att upprätta en helig koloni, ett exempel för andra. Som citeras i C. Bridenbaugh, Early Americans, sid.


Uppenbarligen var detta inte en koloni med en hög toleransnivå för oenighet från trons fastställda riktlinjer. Deras syn på frihet var att fritt välja den puritanska religionen och sedan följa de åtaganden som följde med det. Anne Hutchinson var en konverterad till puritanismen som hade för mycket eget sinne för att tolereras av de puritanska fäderna, även om hon inte hade någon önskan att lämna kyrkan. I detta ljus är det verkligen hennes fel att hon förvisades från Massachusetts Bay eftersom hon visste att hennes tro inte alltid sammanföll med puritanernas. Hon var medveten om hur kvinnor behandlades och måste vara beredd på det oundvikliga. Kvinnor förtrycktes fullständigt och ignorerades för intellektuellt värde av den puritanska kyrkan i Massachusetts.


Den accepterade uppfattningen var att intelligens och förståelse gavs till män, inte kvinnor, så hennes främsta plikt som hustru var mot hennes man och barn. Andrews, sid. Kvinnor ansågs moraliskt svaga eftersom Eva var den första som syndade i Edens lustgård. Demos, A Little Commonwealth, sid. Kvinnor fick inte tala i kyrkan, öppet bedömda som underlägsna varelser. Även om detta låter tyranniskt i vår tid, hade amerikanska kvinnor faktiskt fler rättigheter än kvinnor i England. Även om den grundläggande uppfattningen om kvinnor som underlägsna var gemensam för både Amerika och England, kunde en kvinna i Amerika äga egendom om hennes man dog och hon kunde ibland äga sin egen egendom. Demos, sid. Pssst... vi kan skriva en originaluppsats bara för dig. Din tid är viktig. Få hjälp med uppsatsen.


Relaterade essäer Bidrag av Abigail Adams, Anne Hutchinson och Anne Bradstreet till feministisk rörelseuppsats. Anne Hutchinson som en inflytelserik ledare i rörelse för feminism och religiös toleransuppsats. Berättelserna om Salem Witchcraft och Massachusetts Bay Colony Case Against Anne Hutchinson Trials Essay. Preussarna betydelsefulla i slaget vid Waterloo Essay. En retorisk analys av Frederick Douglass självbiografi. En analys av Frederick Douglass syn på amerikansk identitetsuppsats. Hitta gratis uppsatser Vi förser dig med originaluppsatsprover, perfekt formatering och styling. Citera denna uppsats För att exportera en referens till den här artikeln, välj en referensstil nedan: APA MLA Harvard Vancouver Anne Hutchinson And Her Theology Theory.


Anne Hutchinson och hennes teologiteori. Anne Hutchinson och hennes teologiteori [Internet]. Beställ nu. Kontrollera din inkorg. Beställ nu. Relaterade ämnen The Columbian Exchange Uppsatser Utforskningsuppsatser Louisiana Köpuppsatser Roaring Twenties Essays Silk Road Essäer. Hallå där! Är du intresserad av att få ett skräddarsytt papper? Kolla in det! Har svårt att hitta den perfekta uppsatsen? Anlita en författare. Jag förstår. Av ren slump, eller av någon annan okänd anledning, gissade hon det rätt som den 18 september, Till hennes stora förvåning visade sig New England vara mer religiöst sammandragande än England någonsin varit för henne.


Hon välkomnades inte varmt av John Cotton på grund av hennes oortodoxa åsikter. Han sa till henne att det skulle vara bäst för henne om hon inte ville tala om sina åsikter. Som en förutsättning för hennes acceptans i den puritanska kyrkan var hon tvungen att acceptera att hon gjorde sig skyldig till felaktigt tänkande på skeppet och att Gud inte riktigt hade uppenbarat för henne dagen för deras ankomst och att det bara var en gissning. Hon kompromissade, men i sinnet höll hon fortfarande fast vid sina åsikter. Hon trodde att tron ​​ensam kunde ge frälsning. Hon trodde också att alla människor kunde prata med och få svar från Gud om de ville lyssna. Hon sa en gång att hon kände att inget viktigt kunde hända om det inte uppenbarades för henne av Gud i förväg. Eftersom hon såg kyrkans och samhällets oro över sina åsikter, uttryckte hon dem bara i avskildhet i sitt eget hem där hon ibland samlade kvinnor för att dela sina idéer med.


Hon var aldrig i öppen trots mot kyrkan. Även om hon inte höll med om några av dess principer, var hon fortfarande dess hängivna medlem. John Cotton förstod också den puritanska kyrkans hårda regim och dess intolerans mot avvikelse. Han sa en gång att medlemmar i kyrkan i New England led för att de hade ett eget sinne. Det fanns en annan framstående religiös figur i New England. Hans namn var John Winthrop, guvernör i Massachusetts Bay Colony. Hans dröm var att grunda en stad där den puritanska religionen skulle följas med största hängivenhet. Han trodde uppriktigt på kvinnors underlägsenhet jämfört med män.


Han trodde också att en kvinna som ägnade sig åt att läsa och skriva hade tappat sin förståelse och förnuft. Han skrev att kvinnor borde överlåta det intellektuella arbetet till män, vars sinnen är starkare. Han uppmanade dem att hedra och behålla den plats som Gud hade satt åt dem, som skulle se upp för hushållet. John Winthrop såg inte positivt på Anne Hutchinson och hennes konferenser med andra kvinnor. Han stödde en resolution som antogs av församlingen i , som förbjöd kvinnliga församlingar på mer än 60 personer. Anne Hutchinson greps för att ha brutit mot den lagen och ställdes inför rätta. Rättegången var inte rättvis eller rättvis, och inga rättsliga garantier iakttogs. John Winthrop krävde uppriktigt att hon skulle förvisas och kallade henne en kättare och en amerikansk Jezebel.


Anne försvarade sig genom att citera från de heliga skrifterna, men förgäves.

No comments:

Post a Comment