Monday, February 28, 2022

Kritisk essä översikt

Kritisk essä översikt



Du kan till exempel få i uppdrag att kritiskt utvärdera en viss roman. Avhandling Hur man skriver en avhandling. För litterärt arbete, berätta lite grundläggande information om ämnet och kortfattat beskriva de viktigaste frågorna som tas upp i boken, kritisk essä översikt. Kritisk essä översikt om du tror att din skriv- och analysförmåga inte håller måttet kan du alltid ta hjälp av en expert uppsatsförfattare. Skrivtips Misstag att undvika Recensionsskrivning: Misstag att undvika. Skapa ett konto Glömt lösenord?





Kritisk essä dispositionsmall



Det är omöjligt att bli proffs utan förmågan att kompetent arbeta med information, analysera informationsflöden, lyfta fram huvudelementet, dra slutsatser och ge din egen bedömning. Kritiskt tänkande är förmågan hos en person att objektivt bedöma personliga tankar såväl som andras tankar, och noggrant och heltäckande kontrollera alla positioner och slutsatser. En person med ett kritiskt tänkesätt betraktar aldrig sina egna uttalanden och bedömningar som absolut sanna. Som en kritisk läsare, kritisk essä översikt, tillsammans med information om handlingen hittar du svar på frågor som:. En kritisk uppsats involverar kritiskt tänkande, läsning, kritisk essä översikt skrivande. Författare bör ifrågasätta alla aspekter av den lästa texten och analysera vad de har skrivit.


Kritiskt skrivande kräver att författaren kritiskt bedömer uppsatsfrågan, samt stödjer information med bevis, starka argument och ett lämpligt format och skrivstil. En kritisk kritisk essä översikt är ett slags skrivande som kräver att studenten analyserar och utvärderar litterärt eller vetenskapligt arbete avhandling, artikel, rapport. Kritiskt skrivande innebär att tänka och analysera en viss fråga, utvärdera bevisen och argumenten som tillhandahålls i texten och presentera och bevisa slutsatser med bevis. Den här typen av skrivande är mer än beskrivande - du måste delta i en akademisk debatt och ge starka argument för att stödja din egen åsikt.


En oskiljaktig del av en kritisk uppsats är analys. I många typer av uppsatser uppmanas eleverna att analysera information, en händelse eller ett föremål. För kritisk analys måste du gå bortom analys och ge din kritiska sammanfattning av analysens resultat. Den kritiska uppsatsen bör innehålla en detaljerad analys av texten och tilltala dess innehåll och kvalitet. Du måste ange typen av text och avgöra om författaren har klarat uppgiften. Motivera eller motbevisa kritisk essä översikt avhandling: om författaren lyckats underhålla, utbilda, instruera eller informera sin publik. Kritiska uppsatser har alltid en informativ del. Du måste presentera så mycket information du kan för att dina läsare ska kunna göra sina egna bedömningar och, kritisk essä översikt, förbered dem samtidigt för en korrekt förståelse av dina egna tankar.


Kom ihåg att en kritisk uppsats motsätter sig andras idéer och åsikter till sin natur. Därför är din uppgift att analysera, ställa frågor och erbjuda alternativa attityder, kritisk essä översikt, synpunkter och idéer. Du kan till exempel få i uppdrag att kritiskt utvärdera en viss roman. Det betyder att ditt mål inte är att bara säga att romanen är bra eller dålig. Du kommer förmodligen att behöva kritisk essä översikt diskutera hur författaren har använt litterära tekniker för att presentera vissa idéer. Att skriva a kritisk essä översikt uppsats om en roman, måste du ge en analys av specifika punkter motiv, kritisk essä översikt, teman, symboler osv.


Undvik frestelsen att sammanfatta romanen, eftersom det kommer att vara ett stort misstag. Syftet med en kritisk uppsats är kritisk essä översikt om att sammanfatta; du måste diskutera idéerna med berättelsen. Analysera textbitar och stöd sedan din analys med citat som stöd för din poäng. Detta samarbete med dina egna idéer och citat kommer att fungera tillsammans för att visa funktionen av kritisk essä översikt. Det finns inga strikta krav på en viss ordning av steg – den här guiden är bara en rekommendation. Till exempel, kritisk essä översikt, om du har fastnat för att skriva en introduktion eller avhandling, men känner styrka att börja skriva ett stycke från huvudtexten, behöver du inte vänta!


Tänk bara på våra rekommendationer och börja skriva. Innan du börjar läsa texten som du behöver kritiskt utvärdera behöver du veta hur du arbetar med källan. Steg 1. Läs uppgiften. Det kommer att vara svårt att göra en bra uppsats om du börjar skriva den precis efter första anblicken på frågan. Ringa in de ord som verkar viktiga och gör en lista med punkter som du bör tänka på när du läser och skriver. Steg 2. Hitta kopian. Ta en elektronisk eller papperskopia av text som du behöver för att kritiskt utvärdera. Det är lämpligt att ta en tryckt kopia, eller en elektronisk kopia där du kan göra anteckningar direkt i närheten av texten.


Steg 3. Välj aspekt. Du måste fokusera på en viss aspekt som du kommer att diskutera i din kritiska uppsats. Steg 4. Läs texten för att få en allmän uppfattning. För att skapa en intressant uppsats måste du tänka medan du läser. Kritisk läsning innebär att lägga märke till fraser och ord, utforska exakta implikationer, utvärdera sammanhanget och många andra saker. Alla idéer som du hittar i boken bör granskas noggrant och ställa frågor innan du accepterar något som en sanning. Markera höjdpunkterna och bokmärk sidor där några frågor har dykt upp.


Beskriv ditt intryck i några få meningar och gör en liten kommentar. Vid ett omfattande verk, läs de enskilda kapitlen kritisk essä översikt beskriv ditt intryck från var och en. Om du behöver läsa ett långt arbete är det vettigt att omedelbart göra de nödvändiga anteckningarna, kritisk essä översikt. Steg 5. Läs texten en gång till. När du ska läsa, var uppmärksam på detaljerna. Om detta är ett vetenskapligt arbete, kontrollera avhandlingarnas argumentation, kritisk essä översikt, och uppmärksamma den logiska harmonin, fullständigheten och klarheten i presentationen och andra punkter, kritisk essä översikt.


I litteraturen är det värt att uppmärksamma handlingslinjerna som utvecklats i arbetet, såväl som karaktärerna, handlingens originalitet och närvaron av klimax. Understryka allt som förbryllade dig kritisk essä översikt uppröra dig. Skriv ner frågor i marginalen eller i anteckningsboken, och anteckna felaktigheter och svaga och starka inslag i arbetet. Allt detta kommer att hjälpa dig med det fortsatta skrivandet av uppsatsen. Försök att svara på följande frågor:. Steg 6. Kom med dispositionen. Nu, när du har läst texten och gjort lite grov research, kan du skapa en disposition för den framtida uppsatsen.


En disposition är en detaljerad plan som hjälper dig att organisera informationen mer effektivt och komma ihåg allt du vill avslöja i din text. Ju fler detaljer du kommer att ta med i planen, desto lättare blir skrivprocessen. Om du ska skriva en kritisk analys behöver du beskriva den grundläggande informationen om arbetet och beskriva din kritiska syn på ämnet. Inuti kroppen kan du välja mellan tre mönster:. Inledning 1. Bakgrundsinformation om det analyserade arbetet 1. Examensförklaring din egen idé om arbetet.


Kroppsdel ​​I 2. Ämnessats anger vad denna paragraf handlar om 2. Sammanfattning om arbetet. Kroppsstycke II 3. Ämnessats anger vad denna paragraf handlar om 3. Kritisk analys av arbetet 3. Stödjande bevis. Slutsats 4. Återuppta avhandlingens uttalande 4. Sammanfattning av huvudidéer 4. Avslutar med uppmaningen för att ge läsaren en punkt att tänka på. Skriv inledningen. Starta din kritisk essä översikt med engagerande information som är nära relaterad till ämnet, eller bara en engagerande mening. För litterärt arbete, berätta lite grundläggande information om ämnet och kortfattat beskriva de viktigaste frågorna som tas upp i boken. Var noga med att notera om författaren är en nybörjarskribent, eller ange hans eller hennes meriter, om kritisk essä översikt om en erfaren författare.


I det andra fallet, jämför hans eller hennes färdigheter i nuvarande och första verk. I slutet av inledningen behöver du skriva ett examensarbete som kritisk essä översikt återspeglar huvudtanken i ditt arbete. Skriv kroppsdelen. Denna del kan organiseras på olika sätt och beror helt på ämnet. Det viktiga med en kritisk uppsats är att göra en sammanfattning av texten. Men du måste hålla en balans mellan beskrivande och kritiskt skrivande. Du måste kortfattat beskriva huvudidéerna i boken, artikeln eller filmen. Om du till exempel behöver sammanfatta en roman måste du berätta vad boken handlar om, beskriva miljön, huvudpersoner, kritisk essä översikt, tema, symboler, motiv m.m. Försök att vara objektiv när du gör din utvärdering.


Naturligtvis har alla sina egna känslor, men du måste lägga dem åt sidan, åtminstone ett tag — lämna dem till den sista delen av din uppsats. Tänk också på att kritik inte handlar om att attackera ämnet för din uppsats från olika håll – det betyder bara att du måste använda ditt kritiska tänkande i din analys. Den här delen kommer sannolikt att involvera en lista med underargument som kommer att bevisa din huvudpoäng. När du själv skriver uppsatser om skönlitteratur, fokusera på problemen som avslöjats av författaren, konstruktionen av bilder, avslöjandet av karaktärer, användningen av ursprungliga konstnärliga tekniker, etc.





diktanalysuppsats



Analysera textbitar och stöd sedan din analys med citat som stöd för din poäng. Detta samarbete med dina egna idéer och citat kommer att fungera tillsammans för att visa berättelsens funktion. Det finns inga strikta krav på en viss ordning av steg – den här guiden är bara en rekommendation. Om du till exempel har fastnat för att skriva en introduktion eller ett examensarbete, men känner styrka att börja skriva ett stycke från huvuddelen, behöver du inte vänta! Tänk bara på våra rekommendationer och börja skriva. Innan du börjar läsa texten som du behöver kritiskt utvärdera behöver du veta hur du arbetar med källan. Steg 1. Läs uppgiften. Det kommer att vara svårt att göra en bra uppsats om du börjar skriva den precis efter första anblicken på frågan. Ringa in de ord som verkar viktiga och gör en lista med punkter som du bör tänka på när du läser och skriver.


Steg 2. Hitta kopian. Ta en elektronisk eller papperskopia av text som du behöver för att kritiskt utvärdera. Det är lämpligt att ta en tryckt kopia, eller en elektronisk kopia där du kan göra anteckningar direkt i närheten av texten. Steg 3. Välj aspekt. Du måste fokusera på en viss aspekt som du kommer att diskutera i din kritiska uppsats. Steg 4. Läs texten för att få en allmän uppfattning. För att skapa en intressant uppsats måste du tänka medan du läser. Kritisk läsning innebär att lägga märke till fraser och ord, utforska exakta implikationer, utvärdera sammanhanget och många andra saker. Alla idéer som du hittar i boken bör granskas noggrant och ställa frågor innan du accepterar något som en sanning. Markera höjdpunkterna och bokmärk sidor där några frågor har dykt upp.


Beskriv ditt intryck i några få meningar och gör en liten kommentar. Om det är ett omfattande verk, läs de enskilda kapitlen och beskriv ditt intryck från varje. Om du behöver läsa ett långt arbete är det vettigt att omedelbart göra de nödvändiga anteckningarna. Steg 5. Läs texten en gång till. När du ska läsa, var uppmärksam på detaljerna. Om detta är ett vetenskapligt arbete, kontrollera argumentationen för avhandlingarna och uppmärksamma den logiska harmonin, fullständigheten och klarheten i presentationen och andra punkter. I litteraturen är det värt att uppmärksamma handlingslinjerna som utvecklats i arbetet, såväl som karaktärerna, handlingens originalitet och närvaron av klimax. Understryka allt som förbryllade dig eller gjorde dig upprörd. Skriv ner frågor i marginalen eller i anteckningsboken, och anteckna felaktigheter och svaga och starka inslag i arbetet.


Allt detta kommer att hjälpa dig med det fortsatta skrivandet av uppsatsen. Försök att svara på följande frågor:. Steg 6. Kom med dispositionen. Nu, när du har läst texten och gjort lite grov research, kan du skapa en disposition för den framtida uppsatsen. En disposition är en detaljerad plan som hjälper dig att organisera informationen mer effektivt och komma ihåg allt du vill avslöja i din text. Ju fler detaljer du kommer att ta med i planen, desto lättare blir skrivprocessen. Om du ska skriva en kritisk analys behöver du beskriva den grundläggande informationen om arbetet och beskriva din kritiska syn på ämnet. Inuti kroppen kan du välja mellan tre mönster:. Inledning 1.


Bakgrundsinformation om det analyserade arbetet 1. Examensförklaring din egen idé om arbetet. Kroppsdel ​​I 2. Ämnessats anger vad denna paragraf handlar om 2. Sammanfattning om arbetet. Kroppsstycke II 3. Ämnessats anger vad denna paragraf handlar om 3. Kritisk analys av arbetet 3. Stödjande bevis. Slutsats 4. Återuppta avhandlingens uttalande 4. Sammanfattning av huvudidéer 4. Avslutar med uppmaningen för att ge läsaren en punkt att tänka på. Skriv inledningen. Börja ditt skrivande med engagerande information som är nära relaterad till ämnet, eller bara en engagerande mening.


För litterärt arbete, berätta lite grundläggande information om ämnet och kortfattat beskriva de viktigaste frågorna som tas upp i boken. Var noga med att notera om författaren är en nybörjarförfattare, eller ange hans eller hennes meriter om du talar om en erfaren författare. I det andra fallet, jämför hans eller hennes färdigheter i nuvarande och första verk. I slutet av inledningen måste du skriva ett examensarbete som återspeglar huvudtanken i ditt arbete. Skriv kroppsdelen. Denna del kan organiseras på olika sätt och beror helt på ämnet. Det viktiga med en kritisk uppsats är att göra en sammanfattning av texten.


Men du måste hålla en balans mellan beskrivande och kritiskt skrivande. Du måste kortfattat beskriva huvudidéerna i boken, artikeln eller filmen. Om du till exempel ska sammanfatta en roman behöver du berätta vad boken handlar om, beskriva miljö, huvudpersoner, tema, symboler, motiv osv. Försök att vara objektiv när du gör din utvärdering. Naturligtvis har alla sina egna känslor, men du måste lägga dem åt sidan, åtminstone ett tag — lämna dem till den sista delen av din uppsats. Tänk också på att kritik inte handlar om att attackera ämnet för din uppsats från olika håll – det betyder bara att du måste använda ditt kritiska tänkande i din analys. Den här delen kommer sannolikt att involvera en lista med underargument som kommer att bevisa din huvudpoäng.


När du själv skriver uppsatser om skönlitteratur, fokusera på problemen som avslöjats av författaren, konstruktionen av bilder, avslöjandet av karaktärer, användningen av ursprungliga konstnärliga tekniker, etc. Beskriv de mest och minst framgångsrika ögonblicken. Använd de välkända litterära teknikerna, skriv levande och använd jämförelser så att läsaren blir intresserad av att läsa originaltexten. Fortsätt till slutsatsen. Innan du börjar skriva slutsatsen, lägg ditt arbete åt sidan en stund och läs det från början. Detta hjälper dig att reflektera över den skrivna texten och göra rätt betoning i avslutningen. Beskriv i en kritisk uppsatsavslutning din allmänna åsikt om det analyserade arbetet. Föreslå dina lösningar som du kom fram till under läsningen av materialet: vad kan förbättras eller läggas till.


Ange också betydelsen av författarens arbete. Om författaren är en vetenskaplig arbetare bör hans eller hennes arbete ha viss betydelse för vidare vetenskaplig forskning. Författaren kan ha lyckats avslöja sociala problem, beskriva en ny kultur eller göra annat meningsfullt arbete för samhället. Den sista meningen ska vara en uppmaning till handling eller en förklaring av hur ämnet påverkar läsaren. Revidera din text. Och slutligen, se till att din uppsats är välorganiserad. Varje stycke bör presentera sin egen tanke utom den första och den sista, förstås. Din publik ska inte ha svårt att följa dina tankar när de läser din uppsats.


Rätta misstagen. Misstag kan dramatiskt påverka ditt betyg, så se till att du har rättat alla stavfel, grammatiska fel och skiljetecken. Skriv ut ditt papper – detta hjälper dig att se texten från ett nytt perspektiv. Obs: Om du måste skicka in uppsatsen online eller via e-post, se till att du har använt ett dokumenttillägg som din handledare föredrar. pdf osv. Det är viktigt att förstå sättet att konstruera uppsatsen och att se helhetsbilden. Följande är ett urval av kritisk analysuppsats som visar ett utdrag ur en färdig uppsats och kommentarer gjorda av vår redaktör. Författaren ger en personlig syn på ämnet, och när du läser, var noga uppmärksam på hur författaren tolkar frågan.


När du läser, understryka de element som du behöver tänka på i din egen uppsats och använd detta exempel som en guide för din egen kritiska uppsats. Ringa in övergångarna, understryka exemplen som stöder huvudpoängen och markera ämnesmeningar och huvudpunkter. En bra kritisk uppsats kan bara kallas så när författaren kan föra kraftfulla argument på ett tillgängligt språk. Logik, ett motiverat ställningstagande och forskningsansatsen - detta är formeln för framgångsrikt skrivande av en kritisk uppsats. Att lära sig att skriva kritiska uppsatser kommer att ge dig fördelar i framtiden! Tillsammans med förbättrade betyg och förmåga att skriva uppsatser kommer du att förbättra dina kritiska tänkande, få en bättre förståelse för komplexa frågor inom ditt vetenskapsområde och lyckas i samtal som är viktiga i dina studier och på jobbet.


Senaste beställningarna. Mitt konto. Hur man skriver en kritisk uppsats utan jäkt och jäkt. En person med bra kritiskt tänkande: Förstår orsakssambandet mellan fakta och idéerna i den verkliga världen. Kan avgöra vikten av argument och idéer. Känner igen och värderar andra synpunkter och bygger starka argument. Kan identifiera inkonsekvenser och fel i resonemangsförloppet. Försöker lösa de problem som uppstår konsekvent och systematiskt. Reflekterar över berättigandet av övertygelser, tankar och värderingar. Som en kritisk läsare, tillsammans med information om handlingen, hittar du svar på frågor som: Har författaren täckt ämnet fullt ut?


Är idéer som presenteras i boken relevanta eller föråldrade? Verkar bevis trovärdiga? Har författaren presenterat tillräckligt med stödjande exempel? Är texten logiskt organiserad? Är texten lätt att läsa och förstå? Är författaren tillräckligt erfaren för att göra vissa påståenden? Finns det någon dold undertext? Vilka åsikter har andra författare om detta ämne? Presenterar författaren innovativa tankar eller ansluter sig till vanliga idéer? Vad är en kritisk uppsats En kritisk uppsats är ett slags skrivande som kräver att studenten analyserar och utvärderar litterärt eller vetenskapligt arbete avhandling, artikel, rapport. Steg-för-steg-guide för en kritisk uppsats Det finns inga strikta krav på en viss ordning av steg – den här guiden är bara en rekommendation.


Planera en kritisk uppsats Innan du börjar läsa texten som du behöver kritiskt utvärdera måste du veta hur du arbetar med källan. Försök att svara på följande frågor: Vad är syftet? Vilka är nyckelorden eller stora påståenden? Vilka bevis och exempel har författaren använt för att stödja påståendet? Hur har författaren visat bevis på partiskhet? Vad tycker du om det du har läst? Varför tror du det? Hur kan information som du har lärt dig kopplas till din kunskap och erfarenhet? Inom kroppen kan du välja mellan tre mönster: Skriv sammanfattningsstycket först, följt av analysstycket. Varva stycken med sammanfattning och analys, så att varje stycke i sammanfattningen följs av en kritik och exempel. Kombinera sammanfattningen och kritiken av varje punkt i varje stycke i huvuddelen.


Här är ett exempel på en kritisk uppsatskontur för det första mönstret: 1. Examensförklaring din egen idé om arbetet 2. Sammanfattning av arbetet 3. Stödbevis 4. Avsluta med uppmaningen för att ge läsaren en punkt att tänka på att skriva en kritisk uppsats Steg 1. När du är klar med kroppsstyckena, kontrollera dig själv med följande frågor: Har du kritiskt framfört din egen poäng om arbetet? Har du förklarat idéerna med specifika exempel från andra källor? Har du bedömt om författaren har uppnått det avsedda syftet? Har du hållit balansen mellan beskrivande och kritiskt skrivande? Avsluta en kritisk uppsats Steg 1. Att skapa en disposition är en viktig del av uppsatsskrivandet. Det ger inte bara en struktur åt uppsatsen utan fungerar också som en guide för läsarna.


Det låter läsaren förstå en uppsats på ett meningsfullt sätt. Det är därför det är viktigt att lära sig allt om det. Om vi ​​talar om den kritiska uppsatskonturen har den samma gemensamma element som alla andra uppsatstyper. Dessa element är som följer:. Det ovan nämnda formatet är vanligtvis känt som formatet med fem stycken och följs när du skriver nästan alla typer av uppsatser. För att förstå hur dessa steg är formellt skrivna och vilka delar som bör inkluderas i dem, läs följande detaljer. Att börja skriva en introduktion med intressant information är viktigt. För detta ändamål, se till att du använder en kroksats för att starta den här delen av din uppsats. Denna del av uppsatsen är den första delen och kommer i första hand framför läsaren.


Kom ihåg att du kan använda ett citat, ett intressant faktum eller en fråga för att starta din uppsats. När du har valt och angett kroksatsen, se till att du tillhandahåller lite bakgrundsinformation om uppsatsämnet och författaren. Särskilt för kritisk analys, att ange grundläggande information om ämnet och kortfattat beskriva de viktigaste frågorna relaterade till det, bör finnas där i det inledande stycket. Kom ihåg att innan du avslutar introduktionen måste du skriva ett examensarbete som återspeglar huvudtanken i ditt arbete. Ett examensarbete är en mening eller två som förklarar kärnan i din uppsats på ett mycket exakt sätt. Den sista meningen i denna del måste också vara en övergångssats. Detta kommer att hjälpa dig att relatera den inledande delen till nästa del av uppsatstexten.


Denna del av en kritisk uppsats kan organiseras på olika sätt och beror helt på ämnet. En kritisk uppsats har vanligtvis tre kroppsstycken. Var och en av dem är skriven för att stödja nyckelpunkterna en efter en. Du bör också veta att ett brödstycke börjar med en ämnesmening som fungerar som en kort introduktion för just det stycket. Innan du börjar skriva en kroppsparagraf, se till att du har all information. Denna faktainformation och bevis bör också stödja ditt examensarbete. En sak som du bör ta hand om mest är att du måste hålla en balans mellan beskrivande och kritiskt skrivande när du skriver den här uppsatsen. Var tydlig i ditt sinne att när du läser eller skriver kritiskt, gör du inte bara en beskrivning av ditt ämne.


Faktum är att du måste föra ett kritiskt argument eller göra anspråk på det och presentera det för din publik. Samma sak bör du tänka på när du skriver kroppsstyckena. De borde vara mer kritiska snarare än beskrivande. Det är vårt jobb! Läs mer. Critical Essay Outline - Enkel guide för studenter Hem » Blogg » Kritisk Essay Outline - Enkel guide för studenter. Innehåll Kritisk essäöversikt Kritisk essäkonturmall Exempel på kritisk essäöversikt. Liknande bloggar. Varför lida? Det är vårt jobb. Dokumenttyp. Vad kan vi göra för dig? Antagningsuppsats Analytisk uppsats Kommenterad bibliografi Ansökningsbrev Argumenterande uppsats Utvärdering Uppgift Biografi Bokrapporter Bokrecensioner Kort översikt Affärsplan Fallstudie Högskola Papper Kontrast Uppsats Kursuppgift Följebrev Kreativt skrivande Kritisk analys Kritiskt tänkande Avhandling e-böcker Uppsats Exposition Skriva Läxor Laboratorierapport Nyheter Utgivningsrecension Film Onlineuppgift Personligt uttalande Powerpoint-presentation med talaranteckningar Powerpoint-presentation utan talaranteckningar Frågesport Reflektionsuppsats Reflekterande uppsats Rapport Forskningsuppsats Forskningsuppsats Forskningsförslag Svar Uppsats Svarsuppsats Stipendium Uppsats Skoluppsats Tal Terminuppsats Examensarbete Förslag Övrigt.


Akademisk nivå. Du studerar på? Gymnasium College-undergraduate Master Doctoral. skriva min uppsats uppsatsskrivande tjänst uppsatsförfattare. Har du redan ett konto? Logga in. Inget konto? Registrera Glömt lösenord? Registrera dig logga in. Modalt innehåll ×. Detta erbjudande är tillgängligt för nya kunder, endast en gång.

No comments:

Post a Comment