Friday, January 28, 2022

Hur man skriver en uppsats från en intervju

Hur man skriver en uppsats från en intervju



Du måste samla tillräckligt med information för att skriva en lista med intressanta och relevanta frågor. Bygg sammanhang med den andra meningen genom att ange hur ämnet relaterar till din publik. Det ser ut som en lista över hur man skriver en uppsats från en intervju och svar skrivna i form av en dialog. I den här artikeln diskuterar vi hur man skriver ett intervjupapper, inklusive forskning och förberedelser för din uppsats. Kom ihåg att dechiffrera en intervju är ett utkast till material. Sedan började jag göra hennes hår inför semestern.





Organisera anteckningarna från intervjun



Ett intervjupapper ger läsaren en detaljerad förståelse av ett ämne. Den kan ge läsarna djupa insikter i intervjupersonens perspektiv på viktiga ämnen genom analys av deras svar. Oavsett om du söker en roll inom journalistik eller vill bli en bättre författare, vet hur man skapar hur man skriver en uppsats från en intervju intervjupapper kan förbättra din skrivförmåga. I den här artikeln diskuterar vi hur man skriver ett intervjupapper, inklusive forskning och förberedelser för din uppsats. Ett intervjupapper är en uppsats som ger olika synpunkter på ett ämne eller urval av ämnen med hjälp av bevis från att intervjua en eller flera personer. Den viktigaste skillnaden för ett intervjupapper är att dina källor är personer, helst auktoriteter om ett ämne, istället för vetenskapliga verk eller böcker om ämnet.


Intervjupapper är vanliga inom journalistbranschen. De tillåter läsare att få kvalitetsinformation om viktiga ämnen från kvalificerade experter på området. Till exempel kan en intervjuuppsats där du intervjuade en psykolog specialiserad på mental hälsa bland elitidrottare ge djupgående insikter om populära idrottsfigurers situation. Ett välskrivet intervjupapper kommer att tala direkt till läsaren hur man skriver en uppsats från en intervju få dem att känna sig som om de är den som intervjuar experten. Detta gör det avgörande att utforma intervjun på ett engagerande sätt. Du behöver också intervjua en kunnig person som kan ge ny information om ämnet. Relaterat: 5 steg för bra affärsskrivande med tips. Att skriva ett intervjupapper kräver noggrant val av ett ämne, definiera syftet, hitta en lämplig intervjuperson och mer.


Här är en steg-för-steg-guide som hjälper dig att skapa en övertygande intervjuuppsats:. Syftet med din uppsats kommer att avgöra ditt ämne, läsare och de ämnen som uppsatsen kommer att täcka. Om du skriver om en åsikt är det bäst att hitta en auktoritativ intervjuperson som kan ge värdefulla insikter för dina läsare. Uppsatser om vetenskapliga, medicinska eller hälsofrågor kräver expertkunskaper från en professionell. Om du skriver om ett offentligt ämne bör du ha mer än en persons åsikt för att ge din publik flera perspektiv på frågan. Syftet med uppsatsen kan också bero på om det är ett pedagogiskt eller informativt stycke.


Om du försöker utbilda läsare vill du välja ett ämne som resonerar med din publik. Du kan till exempel intervjua en expert inom kontorspolitik för att diskutera hur man kan förebygga oenighet mellan seniora och yngre anställda. Du måste förstå intervjuämnet för att producera kvalitetsmaterial om det. Detta gör det avgörande att undersöka ämnet för att lära dig mer om kunskapsmassan och luckorna som ditt arbete kan fylla. Gör din uppsats fängslande genom att ställa frågor som hjälper publiken att upptäcka ny information som de kan använda för att lösa problem. Du kan läsa bra intervjuer, böcker och annat material i ämnet för att utveckla intressanta infallsvinklar.


Att undersöka arbetet med framstående experter i branschen kan också ge bra ämnen för din intervju. Relaterat: Hur man skriver ett professionellt e-postmeddelande, hur man skriver en uppsats från en intervju. Att ställa kvalitetsfrågor är en viktig del av att skriva ett bra intervjupapper. Det är lätt att utveckla kraftfulla frågor om din forskning är grundlig. Du kan använda en kombination av direkta och öppna frågor för att få detaljerade svar och hur man skriver en uppsats från en intervju från din intervjuperson. Öppna frågor fungerar bäst för djupgående förklaringar av komplexa frågor eftersom de gör det möjligt för intervjupersonen att ge mer detaljer för icke-professionella att förstå. Använd frågor med ja eller nej svar för att få specifika svar.


Det är lämpligt att förbereda fler frågor än du planerar att ställa. Under intervjun kan du sedan välja de du tycker passar bäst för intervjupersonen eller situationen. Markera eller organisera frågorna i ordningsföljd för att maximera din tid med den intervjuade personen. När dina frågor är klara och du förstår ämnet tillräckligt för intervjun, kontakta dina resurspersoner. Det är viktigt att välja personer som hur man skriver en uppsats från en intervju en myndighet i ämnet. Förklara vem du är och berätta för personen dina skäl till att du valt dem för intervjun.


Ha alltid en alternativ källa ifall den första intervjupersonen vägrar eller tappar intresset. Om du tänker spela in eller transkribera svaren, be personen att ge skriftligt tillstånd. Be om deras samtycke före intervjun om du planerar att ta bilder och kom överens om datum, tid och plats, hur man skriver en uppsats från en intervju. Välj en lugn plats, som ett bibliotek, en park eller intervjuarens kontor, och kom dit i tid. Om det är svårt att träffas personligen kan du intervjua via telefon, videosamtal eller andra elektroniska medel. Det är viktigt att göra anteckningar även om du spelar in intervjun eftersom det hjälper dig att lyfta fram viktiga punkter under diskussionen.


Du kan också lyssna på inspelningen för att komma ihåg sammanhanget för punkter som intervjupersonen tog upp. Detta kan hjälpa dig att undvika att förvränga personens åsikter. Intervjuer kräver god kommunikationsförmåga. Ställ tydliga, entydiga frågor som inte kommer att förvirra intervjuaren. Lyssna aktivt och vänta på att intervjupersonen är klar innan du ställer fler frågor. Även om du vill att personen ska förtydliga ett svar, försök att undvika att avbryta dem mitt i meningen. Få dem att känna sig avslappnade. Du bör också notera dina tankar och intryck direkt efter intervjun för bättre artikulation när du skriver uppsatsen.


Tacka intervjuaren för att han tog sig tid och ansträngning att ge sin professionella insikt i ämnet. Uppsatsens format beror på den intervjuuppsats du vill skriva. Det finns tre huvudtyper av intervjupapper, inklusive:. Detta kräver ett berättelseliknande format. Det kräver att du skriver med en synvinkel som kan vara din eller intervjupersonens. Detta kan också komma i fråga-och-svar-format, men med direkta citat. Tonen kan vara informell, och du kan skriva i första och andra person. Detta har ett dialogformat. Använd det här formatet när du intervjuar en eller flera personer som är släkt. Ett intervjupapper bör innehålla en inledning, stycken brödtext och avslutning.


Ditt inledande stycke bör innehålla information som kommer att fånga din läsares uppmärksamhet och motivera dem att fortsätta läsa. Den första meningen kan vara en mjuk definition som betonar vikten av ämnet. Bygg sammanhang med den andra meningen genom att ange hur ämnet relaterar till din publik. Den tredje är ett examensarbete som belyser fördelarna för läsarna av att läsa tidningen. Avsluta med att nämna de punkter du kommer att ta upp i intervjun. Kroppsstycken ger detaljer om huvudpunkterna i intervjun. Ge fakta, intressant hur man skriver en uppsats från en intervju och insikter som gör intervjupersonen till en auktoritet i ämnet. Brödtexten i ditt intervjupapper måste relatera till idéerna i avhandlingens uttalande. Du kan diskutera så många idéer som möjligt, men det är viktigt att hålla sig vid ämnet och hålla informationen relevant för publiken.


Respektera intervjupersonens åsikter och var noga med att tydligt uttrycka vilka tankar som är dina egna och vilka som är deras. Sammanfatta i avslutningen de viktigaste argumenten och avsluta med ett minnesvärt uttalande. Innan du skickar in din uppsats, korrekturläs texten flera gånger. Ta bort överflödiga meningar och fraser och kontrollera strukturen, grammatiken, stilen, skiljetecken och övergripande konsekvens. Du kan ge uppsatsen till en annan person för feedback. När det slutgiltiga utkastet är klart är det bra att skicka det till intervjupersonen innan publicering för att bekräfta att du representerade deras åsikter korrekt, hur man skriver en uppsats från en intervju. Relaterat: 27 korrekturläsningstips som kommer att förbättra ditt CV.


Om du använde ytterligare resurser för forskning eller i din intervju, citera dem. Beroende på kraven kan du behöva använda både citat i texten och slutreferenser eller bara de förstnämnda. Hur som helst, kom alltid ihåg att ange dina källor. Hitta jobb. Företagsrecensioner. Hitta löner. Ladda upp ditt CV. Logga in. Karriärguide, hur man skriver en uppsats från en intervju. Karriärguide Intervjua Hur man skriver ett intervjupapper Hur man skriver ett intervjupapper Av Indeeds redaktion 22 februari, Twitter LinkedIn Facebook E-post Kopiera till urklipp. relaterade artiklar, hur man skriver en uppsats från en intervju. Intervjufråga: "Beskriv din ideala företagskultur".





uppsats om ansvar



Slutsats: Du måste avsluta din uppsats med att sammanfatta och skriva några avslutande kommentarer om personen. Beroende på den tilldelade längden på ditt papper kan du skriva ett stycke för varje romersk siffra på din disposition. Men om du behöver skriva en längre uppsats kan du ha flera stycken för romerska siffror II, III och IV. Du måste se till att du sätter citattecken runt ord som personen sa, och du måste se till att dina kroppsstycken stöder ditt avhandlingsuttalande. När du har skrivit ett grovt utkast behöver du någon som peer-redigerar ditt papper. Sedan kan du skriva en sista kopia till din lärare. Du bör nu vara expert på hur man skriver en intervjuuppsats. Du kan behöva redigera och revidera din uppsats för att få ett toppbetyg, men du bör förstå skrivprocessen för intervjuuppsatsen.


Journalföring för dina ESL-elever: enkla undervisningsidéer för att öva på att skriva. Hur man använder de kinesiska orden för Broken: 'Pòle broken, trased', 'Huàile broken' och 'Suìle broken to pieces'. Sidans innehåll. Hur man skriver en intervjuuppsats Organisera anteckningarna från intervjun Skriva den informativa intervjuuppsatsen Exempelöversikt Skriv intervjuuppsatsen Det här inlägget är en del av serien: Intervjuer och uppsatser. Hur man skriver en intervjuuppsats Intervjuer kan vara ett bra sätt att få förstapersonsinformation om ditt ämnes liv och erfarenheter.


Skriva den informativa intervjuuppsatsen Förhoppningsvis tog du många anteckningar under din intervju och förhoppningsvis fick du spela in intervjun för att fånga all information som du missat i dina anteckningar. Bestäm formatet för din uppsats Vanligtvis, om du får en uppsats tilldelad, kommer du att få instruktioner om uppsatsformatet. Den passar ett brett utbud av uppsatser, inklusive tidningsartiklar och collegeuppgifter. Vissa svar kan parafraseras. Det här formatet låter dig också tillhandahålla bakgrundsinformation. Fråga Svar. Uppsatser av denna typ består endast av direkta citat. Det ser ut som en lista med frågor och svar skrivna i form av en dialog. Du kan dock lägga till några kommentarer inom parentes.


Det här formatet passar uppsatser som bara inkluderar en intervjuperson eller en grupp nära besläktade personer, till exempel en skådespelare i en film eller makar. Gör en disposition Din disposition kan variera beroende på uppsatstyp. Lyssna på dina inspelningar och läs dina anteckningar. Du måste överväga både de mest väsentliga delarna av intervjun och teman som du markerat som viktiga när du pratade med en person. Din disposition kan ligga till grund för introduktionen. Börja det med en anekdot eller intressant fakta om intervjupersonen. Efter det, bekanta dina läsare med huvudpunkterna och skriv ditt examensarbete. Du måste stödja din avhandling med flera fakta, och sammanfatta det presenterade materialet i slutsatsen. De flesta av högskoleuppsatserna innebär en introduktion med fem stycken struktur, tre stycken i texten och avslutning, och du kan också använda den här strukturen för din intervjuuppsats.


Utveckla ditt avhandlingsutlåtande Om din uppsats endast syftar till att introducera dina läsare för en person, kan avhandlingsutlåtandet vara en kortfattad sammanfattning av hans eller hennes bakgrund, kvalifikationer och prestationer. Fyll i din uppsats Uppsatsens kropp måste vara knuten till ditt avhandlingsutlåtande och täcka intervjun i detaljer. Intervjuer innehåller ofta många upprepade fraser, även om du förbereder bra frågor. Du måste putsa din uppsats och ta bort alla onödiga element. Du måste bara behålla information som motsvarar idén med din uppsats och fokuserar på ämnet. Du kan hitta många användbara material om intervjuuppsatser på internet. Besök webbplatser för prestigefyllda universitet och läs artiklar.


Till exempel, University of North Carolina Writing Centers webbplats innehåller många tips om hur man blir av med liknande fraser och hur man använder transkriptioner. Du kommer också att lära dig hur du betraktar intervjun i ett globalt sammanhang genom att använda parafrasering. Ställ tydliga, entydiga frågor som inte kommer att förvirra intervjuaren. Lyssna aktivt och vänta på att intervjupersonen är klar innan du ställer fler frågor. Även om du vill att personen ska förtydliga ett svar, försök att undvika att avbryta dem mitt i meningen. Få dem att känna sig avslappnade. Du bör också notera dina tankar och intryck direkt efter intervjun för bättre artikulation när du skriver uppsatsen. Tacka intervjuaren för att han tog sig tid och ansträngning att ge sin professionella insikt i ämnet.


Uppsatsens format beror på den intervjuuppsats du vill skriva. Det finns tre huvudtyper av intervjupapper, inklusive:. Detta kräver ett berättelseliknande format. Det kräver att du skriver med en synvinkel som kan vara din eller intervjupersonens. Detta kan också komma i fråga-och-svar-format, men med direkta citat. Tonen kan vara informell, och du kan skriva i första och andra person. Detta har ett dialogformat. Använd det här formatet när du intervjuar en eller flera personer som är släkt. Ett intervjupapper bör innehålla en inledning, stycken brödtext och avslutning. Ditt inledande stycke bör innehålla information som kommer att fånga din läsares uppmärksamhet och motivera dem att fortsätta läsa.


Den första meningen kan vara en mjuk definition som betonar vikten av ämnet. Bygg sammanhang med den andra meningen genom att ange hur ämnet relaterar till din publik. Den tredje är ett examensarbete som belyser fördelarna för läsarna av att läsa tidningen. Avsluta med att nämna de punkter du kommer att ta upp i intervjun. Kroppsstycken ger detaljer om huvudpunkterna i intervjun. Ge fakta, intressanta detaljer och insikter som gör intervjupersonen till en auktoritet i ämnet. Brödtexten i ditt intervjupapper måste relatera till idéerna i avhandlingens uttalande.


Du kan diskutera så många idéer som möjligt, men det är viktigt att hålla sig vid ämnet och hålla informationen relevant för publiken. Respektera intervjupersonens åsikter och var noga med att tydligt uttrycka vilka tankar som är dina egna och vilka som är deras. Sammanfatta i avslutningen de viktigaste argumenten och avsluta med ett minnesvärt uttalande. Innan du skickar in din uppsats, korrekturläs texten flera gånger. Ta bort överflödiga meningar och fraser och kontrollera strukturen, grammatiken, stilen, skiljetecken och övergripande konsekvens. Du kan ge uppsatsen till en annan person för feedback. När det slutgiltiga utkastet är klart är det bra att skicka det till intervjupersonen innan publicering för att bekräfta att du representerade deras åsikter korrekt.

No comments:

Post a Comment