Thursday, December 30, 2021

Definition av prosauppsats

Definition av prosauppsats



Den vanligaste yttre kraften är en annan karaktär. Tal är en annan plats där prosa används för att förmedla idéer, definition av prosauppsats. Klimax har definierats på ett antal sätt: punkten för största konflikten, den känslomässiga höjdpunkten, vändpunkten i handlingen eller punkten där definition av prosauppsats av de motsatta krafterna vinner fördelen. PLOT Termen novell är en relativt ny. Även om tidskrift ibland används som en synonym för "tidning", hänvisar en tidskrift i akademiskt bruk till en seriös, vetenskaplig publikation som är peer-reviewed. Lokaliseringstema Fokusera bara först på delar av varje berättelse när du läser, definition av prosauppsats. Som sådan definieras novellen i förhållande till andra prosaformer i olika traditioner och stilar, med den exakta längden på varje berättelse som bestäms av varje författares konstnärliga avsikt eller kraven på handlingen eller skildringen.





Få professionell hjälp och frigör din tid för viktigare kurser



Även om det finns kritiska debatter om konstruktionen av prosa, har dess enkelhet och löst definierade struktur lett till att den har antagits för majoriteten av talad dialog, saklig diskurs såväl som aktuellt och fiktivt skrivande. Det används ofta i till exempel litteratur, tidningar, tidskrifter, uppslagsverk, sändningar, film, historia, filosofi och många andra former av kommunikation. Prosa är en form definition av prosauppsats skrivande som inte faller inom någon speciell formell struktur och typer av prosa kan innefatta drama, artiklar, romaner, noveller, brev, historia, filosofi och biografier. Prosa är en term som används för alla slags diskurser som inte är poesi.


Denna term hänvisar vanligtvis, men inte alltid, till skriftligt snarare än talat språk. Som formatet för definition av prosauppsats kommunikation kan termen prosa gälla allt från ett affärsbrev till en sidroman. Det kan vara lättare att definiera prosa genom att undersöka hur den skiljer sig från poesi: skillnaderna mellan de två är tydligast i strukturen. Prosa har ingen rytmisk konstruktion definition av prosauppsats mest poesi, inte heller använder den de specifika radbrytningarna som är förknippade med vers. Det kräver inte användning av rimmade ord i slutet av rader, och det använder inte kortheten och den ekonomiska användningen av ord definition av prosauppsats vilken poesi ofta är känd.


Det finns dock vissa delar av poesin som prosa använder. Dessa element inkluderar användningen av metafor, jämförelsen av två olika objekt och alliteration - användningen av liknande ljud i början av ord. Beställ anpassad uppsats The Definition of Prose med gratis plagiatrapport. Prosa kan också använda bildspråk, en term för användning av specifika definition av prosauppsats som hjälper till att skapa den konkreta visuella världen i definition av prosauppsats Sinnet's öga. Bildspråk är som en målning gjord av ord. Från de latinska orden prosa oratio, som betyder "direkt tal", är prosa den dominerande formen i litteraturen. Det är det accepterade sättet att skriva för romaner, noveller, pjäser och folksagor.


Detta formulär används även på Internet och i daglig affärskommunikation B. TYPER AV PROSA Det finns sju typer av prosa som är definition av prosauppsats tal eller skrift, inte poesi. Kort historia. Noveller är en sorts prosa som normalt består av mindre än 10 till 20 ord men som kan begränsas till så färre som ord. Denna form av prosa har funnits i tusentals år och förmodligen är det äldsta exemplet en Definition av prosauppsats novell med titeln "The Two Brothers", från runt B. En novell är ett skönlitterärt verk, definition av prosauppsats, vanligtvis skriven i berättande prosa. Definition av prosauppsats skildrar få karaktärer och koncentrerar en "enkel effekt" eller stämning, den skiljer sig från anekdoten i sin användning av handlingen och mångfalden av litterära tekniker som den delar med definition av prosauppsats mer omfattande roman.


Även om novellen uttryckligen definieras av dess längd, varierar den exakta längden av berättelser som kan betraktas som "korta" mellan kritiker och författare, särskilt när man tar hänsyn till mångfalden i formen över genrer. Som sådan definieras novellen i förhållande till andra prosaformer i olika traditioner och stilar, definition av prosauppsats, med den exakta längden på varje berättelse som bestäms av varje författares konstnärliga avsikt eller kraven på handlingen eller skildringen. Som romanen, definition av prosauppsats novelltradition har definierats och formats genom de marknader som är tillgängliga för publicering, och därmed kan formen praktiskt spåras genom inlämningsriktlinjerna från förlag, tryckta och onlinemedia som har begärt dem.


Novellen har betraktats både som en lärlingsform som föregår mer långa verk, och en egen skapad form, samlad i böcker av liknande längd, definition av prosauppsats, pris och distribution som romaner. Således kan novellförfattare definiera sina verk som en del definition av prosauppsats formens konstnärliga och personliga uttryck. De kan också försöka motstå kategorisering efter genre och fast form, och finner sådana tillvägagångssätt begränsande och kontraintuitiva för konstnärlig form och resonemang. Faktaprosa Detta används vanligtvis för att skriva romaner och noveller. Även om exempel på denna typ av prosa har funnits genom historien, utvecklades de faktiskt inte till en systematisk form förrän för några århundraden sedan.


Brev är en form av prosa som är en skriven eller tryckt kommunikation riktad till definition av prosauppsats person eller organisation som vanligtvis skickas med post. Romaner Romaner är en lång berättelse skriven i prosa som ger mycket mer frihet för författaren att experimentera med många olika läskunnighetsformer i en roman. Dagböcker Dagböcker är ett register över dagliga händelser, möten, observationer, definition av prosauppsats, etc. Eller en bok för att föra ett sådant register och kan användas i personlig mening eller av ett företag. Tre andra typer av prosa är vittnesmål, journaler och den personliga uppsatsen som är mindre vanligt förekommande. Vissa publicerade muntliga eller skriftliga självbiografiska berättelser betraktas särskilt som "rekommendationslitteratur" definition av prosauppsats de presenterar bevis eller förstapersonsskildringar om kränkningar av mänskliga rättigheter, våld och krig och att leva under förhållanden av socialt förtryck.


Denna användning av termen kommer ursprungligen från Latinamerika och den spanska termen "testimonio" när den kom från människorättsdomstolar, sanningskommissioner och andra internationella människorättsinstrument i länder som Chile och Argentina. Ett av de mest kända, men kontroversiella, av dessa verk som ska översättas till engelska är I, Rigoberta Menchu. De definition av prosauppsats av Frederick Douglass kan anses vara bland de tidigaste betydelsefulla engelskspråkiga verken i denna genre. Även om tidskrift ibland används som en synonym för "tidning", hänvisar en tidskrift i akademiskt bruk till en seriös, vetenskaplig publikation som är peer-reviewed.


En icke-vetenskaplig tidskrift skriven för en utbildad publik om en bransch eller ett område av yrkesverksamhet kallas vanligtvis en professionell tidskrift. Den personliga uppsatsen är också en av de mest populära formerna av kreativ facklitteratur. En personlig uppsats kan baseras på en personlig erfarenhet som resulterar i en läxa som du lär dig. En personlig uppsats kan också vara en personlig åsikt om ett ämne eller en fråga som är viktig för dig, definition av prosauppsats. Den här artikeln definierar den personliga uppsatsen. Det kan också baseras på en milstolpe eller livsförändrande händelse. Författaren berättar historien genom att inkludera dialog, bildspråk, karaktärisering, konflikt, handling och miljö.


Författaren beskriver den personliga upplevelsen med scenbyggnadstekniken, väver ett tema genom hela berättelsen och gör en viktig poäng. Det måste finnas en läxa eller mening. Författaren kan inte bara skriva en intressant berättelse. Händelsen eller upplevelsen måste ha inträffat. Författaren måste använda fakta och sanning. I den här typen av personlig uppsats kan skribenten ange problemet, ge lösningar och sedan skriva en slutsats - som måste ange en viktig punkt. Oavsett vad författaren diskuterar, är ämnet av intresse för författaren.


Ibland funderar författaren på en fråga. Andra gånger utforskar författaren ett ämne ur sitt eget perspektiv. Författaren får inte föreläsa, predika eller moralisera. I Writing Life Stories ger författaren Bill Roorbach en utmärkt definition av den personliga uppsatsen, en som är baserad på en personlig åsikt. Den personliga uppsatsen undersöker ett ämne utanför dig själv, men genom linsen av dig själv. Det kan vara rent subjektivt. Men du måste uttrycka dina egna personliga känslor, tankar och åsikter om ett ämne eller en fråga på ett logiskt sätt. Ämnet du väljer måste ha gett dig betydande personlig betydelse eller en läxa som du har lärt dig.


Men kom ihåg att du inte bara reflekterar eller kommer ihåg, du kommer att göra en poäng, definition av prosauppsats, någon universell sanning som dina läsare kan uppskatta. Annars är din berättelse bara en berättelse. NOVELLENS ELEMENT 1. PLOT Termen novell är en relativt ny. Till exempel hade Nathaniel Hawthornes berättelsesamling titeln Twice Told Tales. Idag antyder termen saga en enkel berättelse, berättad i kronologisk ordning. Förr kallades ett kort verk ibland för en skiss, definition av prosauppsats.


Idag innebär sketch berättelsen om endast en enda kort scen. KAUSALITET En handling är en serie handlingar, ofta presenterade i kronologisk ordning, men den ingrediens som en handling har som en berättelse saknar är kausalitet. I ett narrativ med en handling är det lite som händer utan orsak. Traditionellt växer plotter ur en konflikt - en intern eller en yttre kamp mellan huvudpersonen och en motsatt kraft. När en berättelse innehåller inre konflikter är huvudpersonen i konflikt med sig själv. Däremot kan en yttre konflikt uppstå mellan den centrala karaktären och antingen en annan karaktär, samhälle eller naturlig källa, definition av prosauppsats, inklusive ödet.


Den vanligaste yttre kraften är en annan karaktär. Expositionen fastställer miljön, huvudkaraktärerna och några mindre, situationen och all nödvändig bakgrundsinformation om vad som hände innan berättelsen började. Den initierande incidenten är den händelse som förändrar den situation som fastställts i utläggningen och sätter igång konflikten. Den stigande handlingen, olika episoder inträffar som utvecklar komplicera, definition av prosauppsats. I den stigande aktionen, definition av prosauppsats, olika episoder inträffar som utvecklar, komplicerar eller intensifierar konflikten.


Klimax har definierats på ett antal sätt: punkten för den största konflikten, den känslomässiga höjdpunkten, vändpunkten i handlingen eller punkten där en av de motsatta krafterna vinner fördelen. Händelserna som följer klimaxen är kända som fallande handling. Den fallande handlingen leder till upplösningen eller upplösningen av berättelsen. Termen resolution syftar ibland på alla händelser som följer klimax, inklusive upplösningen. LÄGE På kung Alfreds dagar bodde en fattig kvinna, vars stuga låg i en avlägsen by på landet, många mil från London. Inramningen är så viktig att vissa läsare baserar sina litterära tycke och ogillar till stor del på miljön i ett verk - framtiden, tidiga Rom, den engelska landsbygden, definition av prosauppsats, Los Angeles på trettiotalet, Detroit idag, definition av prosauppsats, Kairo igår.


Inställningen fungerar dock vanligtvis som mer än en bakgrund för en berättelse, definition av prosauppsats. KARAKTÄR Som litterär term är en karaktär en person skapad av ett verk eller fiktion. Ofta är de personer som författaren känner eller personer som författaren har observerat eller hört. Rund och platt karaktär Rund karaktär är tredimensionella karaktärskomplex tillräckligt för att kunna överraska läsaren utan att förlora trovärdighet. Definition av prosauppsats däremot är en platt karaktär en som Forster anser inte kan överraska läsaren. Större och mindre karaktärer Termen protagonist syftar på huvudpersonen eller centralpersonen i fiktion, definition av prosauppsats.


Definition av prosauppsats är ett antikt grekiskt ord för den centrala karaktären i ett drama. Liksom huvudperson kommer många antagonister också att vara runda karaktärer, även om det är möjligt för en antagonist att vara platt karaktär. Tillsammans utgör huvudpersonerna och antagonisterna huvudkaraktärerna. Andra karaktärer än huvudkaraktärer klassificeras som bikaraktärer. En stereotyp karaktär representerar en kategori människor. Ordet stereotyp kommer från tryckning och hänvisar till en metallform som används för att massproducera dubbletter av trycktyp.





referens i en uppsats



Den här artikeln definierar den personliga uppsatsen. Det kan också baseras på en milstolpe eller livsförändrande händelse. Författaren berättar historien genom att inkludera dialog, bildspråk, karaktärisering, konflikt, handling och miljö. Författaren beskriver den personliga upplevelsen med scenbyggnadstekniken, väver ett tema genom hela berättelsen och gör en viktig poäng. Det måste finnas en läxa eller mening. Författaren kan inte bara skriva en intressant berättelse. Händelsen eller upplevelsen måste ha inträffat. Författaren måste använda fakta och sanning. I den här typen av personlig uppsats kan skribenten ange problemet, ge lösningar och sedan skriva en slutsats - som måste ange en viktig punkt. Oavsett vad författaren diskuterar, är ämnet av intresse för författaren. Ibland funderar författaren på en fråga.


Andra gånger utforskar författaren ett ämne ur sitt eget perspektiv. Författaren får inte föreläsa, predika eller moralisera. I Writing Life Stories ger författaren Bill Roorbach en utmärkt definition av den personliga uppsatsen, en som är baserad på en personlig åsikt. Den personliga uppsatsen undersöker ett ämne utanför dig själv, men genom linsen av dig själv. Det kan vara rent subjektivt. Men du måste uttrycka dina egna personliga känslor, tankar och åsikter om ett ämne eller en fråga på ett logiskt sätt. Ämnet du väljer måste ha gett dig en betydande personlig mening eller en läxa som du har lärt dig. Men kom ihåg att du inte bara reflekterar eller kommer ihåg, du kommer att göra en poäng, någon universell sanning som dina läsare kan uppskatta.


Annars är din berättelse bara en berättelse. NOVELLENS ELEMENT 1. PLOT Termen novell är en relativt ny. Till exempel hade Nathaniel Hawthornes berättelsesamling titeln Twice Told Tales. Idag antyder termen saga en enkel berättelse, berättad i kronologisk ordning. Förr kallades ett kort verk ibland för en skiss. Idag innebär sketch berättelsen om endast en enda kort scen. KAUSALITET En handling är en serie handlingar, ofta presenterade i kronologisk ordning, men den ingrediens som en handling har som en berättelse saknar är kausalitet. I ett narrativ med en handling är det lite som händer utan orsak.


Traditionellt växer plotter ur en konflikt - en intern eller en yttre kamp mellan huvudpersonen och en motsatt kraft. När en berättelse innehåller inre konflikter är huvudpersonen i konflikt med sig själv. Däremot kan en yttre konflikt uppstå mellan den centrala karaktären och antingen en annan karaktär, samhälle eller naturlig källa, inklusive ödet. Den vanligaste yttre kraften är en annan karaktär. Expositionen fastställer miljön, huvudkaraktärerna och några mindre, situationen och all nödvändig bakgrundsinformation om vad som hände innan berättelsen började. Den initierande incidenten är den händelse som förändrar den situation som fastställts i utläggningen och sätter igång konflikten.


Den stigande handlingen, olika episoder inträffar som utvecklar komplicera. I den stigande handlingen inträffar olika episoder som utvecklar, komplicerar eller intensifierar konflikten. Klimax har definierats på ett antal sätt: punkten för den största konflikten, den känslomässiga höjdpunkten, vändpunkten i handlingen eller punkten där en av de motsatta krafterna vinner fördelen. Händelserna som följer klimaxen är kända som fallande handling. Den fallande handlingen leder till upplösningen eller upplösningen av berättelsen.


Termen resolution syftar ibland på alla händelser som följer klimax, inklusive upplösningen. LÄGE På kung Alfreds dagar bodde en fattig kvinna, vars stuga låg i en avlägsen by på landet, många mil från London. Inramningen är så viktig att en del läsare baserar sina litterära tycke och ogillar till stor del på miljön i en framtid, tidiga Rom, den engelska landsbygden, Los Angeles på trettiotalet, Detroit idag, Kairo igår. Inställningen fungerar dock vanligtvis som mer än en bakgrund för en berättelse. KARAKTÄR Som en litterär term är en karaktär en person skapad från ett verk eller fiktion.


Ofta är de personer som författaren känner eller personer som författaren har observerat eller hört. Rund och platt karaktär Rund karaktär är tredimensionella karaktärskomplex tillräckligt för att kunna överraska läsaren utan att förlora trovärdighet. Däremot är en platt karaktär en som Forster bedömer oförmögen att överraska läsaren. Större och mindre karaktärer Termen protagonist syftar på huvudpersonen eller centralpersonen i fiktion. Protagonist är ett antikt grekiskt ord för den centrala karaktären i ett drama. Liksom huvudperson kommer många antagonister också att vara runda karaktärer, även om det är möjligt för en antagonist att vara platt karaktär.


Tillsammans utgör huvudpersonerna och antagonisterna huvudkaraktärerna. Andra karaktärer än huvudkaraktärer klassificeras som bikaraktärer. En stereotyp karaktär representerar en kategori människor. Ordet stereotyp kommer från tryckning och hänvisar till en metallform som används för att massproducera dubbletter av trycktyp. En sista karaktärskategori av karaktär kan kallas möbelkaraktären. Aktiva och statiska tecken Ett annat sätt att klassificera tecken är att märka dem som aktiva eller dynamiska eller statiska. En aktiv karaktär är en som förändras på grund av vad som händer i handlingen. Statiska tecken förblir dock oförändrade; deras karaktär är densamma i slutet av berättelsen som i början.


SYNSPUNKT OCH TON Synvinkel är den utsiktspunkt från vilken en författare berättar en historia. Det finns två huvudsakliga synpunkter: första person I och tredje person han, hon, de, men det finns variationer inom dessa synpunkter. Istället skapar författaren en persona eller mask genom vilken han eller hon berättar historien. Tredje person. Däremot fokuserar begränsad allvetande synvinkel på tankarna hos en enskild karaktär. En typ av begränsad allvetenhet är den objektiva synvinkeln, där författaren inte kommenterar utan bara registrerar de detaljer som kan ses och höras, snarare som en tidningsreporter gör. Långa skönlitterära verk berättas ofta ur flera synvinklar, men noveller presenteras vanligtvis från en enda synvinkel.


Ton i skrift är ungefär som tonfall i tal. Tonen uppnås genom beskrivande detaljer om miljö och karaktär, genom dialog och genom berättaren, direkt kommentar och författarton är nödvändigtvis densamma genom hela ett verk, även om i en novell vanligtvis samma ton upprätthålls genomgående. Ton och humör Begreppen ton och humör är ibland förvirrade. Atmosfären kan vara mystisk, skräckfylld eller fridfull. Även om både tonen och stämningen i en berättelse kanske är densamma kan båda vara sorgliga, till exempel , är det vanligtvis vanligt att skilja mellan dessa till termer.


Dessutom är stämningen i en berättelse inte nödvändigtvis densamma genomgående. Klimaxet kan medföra en förändring från förtvivlan till triumf, eller från ångest till lättnad eller från någon annan stämning. Bestämmande ton. Ett sätt att bestämma tonen i berättelsen är att bestämma vilken effekt berättelsen har på dig. Till exempel, om författaren verkar sympatisk eller fientlig mot en karaktär, kommer du sannolikt att vara det. Om författarens ton verkar distanserad kan du fylla en motsvarande distans. Om författartonen är lätt satirisk, är effekten sannolikt nöjen eller en känsla av att författarens satir är välriktad.


Om du noggrant undersöker dessa två citat som uttrycker tema, bör du härleda två viktiga ledtrådar till karaktären av ett temauttalande: för det första presenteras det i en fullständig mening, och för det andra är innehållet diskutabelt. Särskildhet och universalitet Särskild hänvisar till unikheten eller singulariteten hos ett fiktionsverk. Universalitet, å andra sidan, hänvisar till relevansen eller tillämpbarheten av ett fiktivt verk för stora grupper av människor över tid och plats. Rötterna till temat c. Lokaliseringstema Fokusera bara först på delar av varje berättelse när du läser. Undersök dessa delar noggrant, läs om vid behov.


Formulera ett temauttalande 1. Uttrycker tema som flera påståenden. Undviker överdrivet temauttalande. Det är en produkt av både författarens karaktär som individ och de val som han eller hon gör när det gäller diktion, bildspråk, syntax och variation och organisationsstruktur. Bildspråk och symbol I litteraturen sträcker sig bildspråk till alla sinnen – syn, smak, lukt, känsel och hörsel. Bildspråk förknippas också med talfigurer som metafor, personifiering, liknelse och andra. En symbol är allt som betyder eller står för något annat. I litteraturen är symbol allt konkret - ett objekt, en plats, en karaktär, en handling - som står för föreslå något abstrakt. Syntax eller meningsstruktur är mönstret eller arrangemanget av enskilda ord och fraser.


Organisationsstruktur Organisationsstrukturen för de flesta skönlitteratur är kronologisk: berättelser börjar vanligtvis med en presentation som fastställer miljön, huvudpersonerna och situationen, inklusive konflikten. POPULÄR AVSNITT a. Westerns Den westernhistorien är en unik genre eftersom den amerikanska gränsen var en unik miljö. Detektiv och mysterium En fiktion som handlar om att reda ut något pussel eller hemlighet eller brott kallas ett mysterium. Prosa efterliknar mer normala talmönster. Prosa använder normala grammatiska strukturer.


Beståndsdelar av prosaskrivning inkluderar regelbunden grammatik och styckestrukturer som organiserar idéer, avstår från mer stilistiska och estetiska former av skrivande som finns i poesi och sångtexter. Prosa kan inkludera normal dialog, tal, romaner, nyhetsrapporter etc. Prosa skiljer sig från poesi som använder radbrytningar och har meter som tenderar att trotsa normala grammatikregler. Det finns inte längre någon större vikt vid den muntliga berättandetraditionen, till vilken vers passade mycket väl. Sedan trycksaker blev vanligt förekommande tenderar berättare att förlita sig på prosa för att berätta sina historier på grund av den frihet det ger. Facklitteratur är ett skrivande som bygger på fakta. Exempel på facklitteratur inkluderar memoarer, essäer, instruktioner, biografier etc.


Skönlitteratur är en genre av skrivande som är inbillad eller osann. Romaner använder prosa för att berätta historier. Subgenrer av fiktion kan inkludera fantasy, historisk fiktion, science fiction, etc. Heroisk prosa använder hjältearketypen för att berätta historier om tapperhet och resor där det goda segrar över det onda. Dessa berättelser är avsedda att reciteras muntligt. Heroisk prosa kan använda knep som rim och en lätt rytmisk struktur för att förstärka effekterna av att läsas högt men är inte samma sak som de gamla hjältesagorna som skrevs i strikt poetisk vers. Prosapoesi använder vissa poetiska kvaliteter för att tillföra ett lyriskt eller estetiskt värde till skrivandet.


Det slutar dock utanför någon vanlig eller strikt uppmätt form. Denna skrivstil skapar djärvare känslomässiga effekter och förlitar sig ofta på metaforer och bildspråk för att skapa liknande reaktioner hos läsare som poesi skulle göra, samtidigt som prosastilen bibehålls. Prosa ger en lös struktur för författare som erbjuder frihet och kreativitet i uttrycket. Med prosa kan en författare vara så fantasifull och kreativ som de vill - eller så kan de skriva väldigt torrt för att förmedla en specifik poäng. Med prosa är himlen gränsen. I slutändan är prosa ett effektivt sätt att skriva och förmedla idéer.

No comments:

Post a Comment